Draai voor klassieke weergave

Drie makkelijke barbecue recepten

Drie makkelijke barbecue recepten

Wat is er nou lekkerder dan een zomerse dag afsluiten met een barbecue? Ook als je door het warme weer geen energie hebt om lang achter de grill te staan, is er geen reden om de barbecue uit te laten. Kijk maar eens naar de volgende drie recepten. Deze zijn makkelijk te maken en hartstikke snel klaar!

Zomerse kip mojito

Als je aan cocktails denkt, dan denk je automatisch aan de zomer. Ben jij gek op mojito’s? Dan is dit kiprecept met mojito marinade echt iets voor jou!

Wat heb je nodig?
Vier kippenpootjes, drie eetlepels witte rum, limoen, avocado, munttakjes, een schepje suiker

Stap 1
Doe de kippenpootjes met de munttakjes in een afsluitbaar zakje. Mix de rum en de suiker met het sap van de limoen en giet dit in het zakje erbij. Doe het zakje dicht en masseer de marinade in de kip. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.

Stap 2
Verwarm de barbecue. Leg de kippenpootjes op de grill en laat beide kanten goed gaar worden. Serveer de kippenpootjes met de avocado en eventueel schijfjes limoen. Eetsmakelijk!

Heerlijke harissa honing worstjes

De combinatie van pittige harissa en zoete honing maken deze worstjes extra lekker. Pluspunt: je maakt ze in slechts 20 minuten.

Wat heb je nodig?
Cocktailworstjes, twee eetlepels honing, een eetlepel harissa, een eetlepel sinaasappelsap, een halve theelepel kaneel, satéprikkers

Stap 1
Verwarm de barbecue. Leg de worstjes erop en wacht tot ze aan alle kanten bruin zijn.

Stap 2
Mix de honing, de harissa, de sinaasappelsap en het kaneel. Voeg een snufje zout toe. Giet de helft van de mix over de worstjes heen en laat ze nog een minuutje op de barbecue liggen. Maak een spiesje door de worstjes op een satéprikkertje te prikken. De rest van de mix gebruik je als dip. Eetsmakelijk!

Paprika pakketjes met feta

Dit recept is vegetarisch, dus ideaal voor als je gasten ontvangt die geen vlees eten. De combinatie van paprika en feta maakt dit recept overheerlijk.

Wat heb je nodig?
Een halve gesneden rode ui, vier kleine courgettes, 16 cherrytomaatjes, 16 zwarte olijven, 200 gram feta, twee eetlepels basilicum, olijfolie, vier rode paprika’s zonder zaadjes

Stap 1
Doe de ui, courgette, cherrytomaatjes en de olijven gesneden bij elkaar in een bak. Kruimel hier de feta overheen en voeg de basilicum toe. Schenk hier een scheutje olijfolie overheen.

Stap 2
Snijd de paprika’s door de helft en verdeel de mix over de helften. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie. Leg de paprika’s op een bakplaat op de barbecue. Laat ze hierop staan tot de groenten zacht zijn. Eetsmakelijk!

Auteur: Tara Stokdijk