Ga naar de inhoud

Zwembroeken voor mannen, dit zijn de trends voor deze zomer

Update:

De modetrends voor 2023 zijn al een tijdje bekend. Maar wat weet jij al van de looks op het gebied van zwembroeken voor mannen? Veel is er niet veranderd maar de zwembroektrend voor dit jaar is kort. De meest populaire kleuren en modellen stellen we graag aan je voor.

Wat je in de zomer van 2023 vooral ziet is kleur en prints

Waar een aantal jaar geleden het wijde boardshort erg populair was, kan hij zeker nog gedragen worden, maar de zwembroeken van 2023 zijn net als vorig jaar over het algemeen toch een stuk korter. Je mag opvallen met je short. Geen print is te gek en geen kleur is te fel.

Bekijk hier de laatste 5 trends op het gebied van zwembroekenmode

1. Zwembroek in een pasteltint of een neon kleur

Dit jaar zijn pasteltinten helemaal in. Deze kleuren zwembroeken staan fantastisch als je bruin bent en ook misstaan ze niet als je lichaam voor het eerst zon ziet. In 2023 zie je ook veel zwembroeken in een knallende kleur. Van felroze tot neon oranje: hoe opvallender, hoe beter. Wanneer je deze trend volgt, loop je er deze zomer hip bij.

2. Zwembroeken met de stijl van de jaren 80

Elk jaar zien we weer trends uit het verleden voorbijkomen. Zo ook de zwemshorts uit de jaren ‘80. Weet je nog hoe je er toen bij liep? Je kunt trouwens je lange, wijde zwembroeken tot boven de knie wegdoen. Dit jaar zijn strakke, korte modellen superhip. Deze zwembroeken zijn geïnspireerd op de fitness rage van de jaren ‘80. Trek je korte zwembroek maar weer uit de kast deze zomer! We geven je wel deze tip mee: Je korte broek komt tot op de helft van je bovenbeen. Niet lager. Belangrijkste is dat de pijp niet klemt. Dit geldt weer niet voor de Speedo. Die hoort strak.

3. Streepjes, strepen, gestreept

Frisse strepen zijn in 2023 ook helemaal modieus. Verticale strepen zien er elegant uit en creëren een heus capri-gevoel. Zwembroeken met horizontale strepen zijn leuk om te dragen met een effen shirt. De ideale outfit voor een dagje strand. Ga je op reis naar Frankrijk ben je met dit type short Deauville proof.

4. De Speedo

We hadden dit nooit kunnen denken (of dromen) – dit jaar zijn de strakke slipvorm zwembroeken weer helemaal de trend. Terwijl we een paar jaar geleden deze zwembroeken zwaar afkeurden en ze toeschreven aan oudere mannen, vieren ze in 2023 hun comeback. Deze zwembroek moet goed en strak zitten. Als je je hier fijn bij voelt, is deze trend een aanrader.

5. Zwemshorts met prints

Val op met een opvallende print

Een opvallende print op je zwemshort? Je ziet steeds meer zwemboxers met bijzondere prints. Denk aan eten (zie foto), dieren, tekenfiguren of merknamen. Dit jaar is niets te gek.

Verschil tussen zwembroek, zwemshort en zwemboxer voor heren

Bekijk hieronder welke zwembroek nog ontbreek in jouw kast, voordat de zomer start en steel je sowieso de show op vakantie.

Meer over: