Draai voor klassieke weergave

Ontvlucht de winterkou; ga chillen op de Antillen!

Op zo’n 9 uur vliegen van Amsterdam vind je een zestal exotische, tropische eilanden die toch heel erg als thuis voelen. Niet zo gek, want de Nederlandse Antillen waren van 1954 tot 2010 een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zo voelt een droomreis naar de andere kant van de wereld toch een beetje als thuiskomen. Kiezen, boeken en koffers pakken dus, want de Antillen moet je ervaren!

Welke van de eilanden je ook wilt bezoeken; op de Nederlandse Antillen schijnt het hele jaar de zon en kun je gewoon uit de voeten in je eigen taal bij de gastvrije bevolking. Ook zijn er in de winter verrassend betaalbare aanbiedingen te vinden. Startpagina.nl stelt de eilanden aan je voor, zodat jij kunt kiezen welk eiland jouw droombestemming is!

Curaçao

We trappen af met het grootste en bekendste eiland. Zowel cultuur-, strand- als natuurliefhebbers kunnen op Curaçao hun hart ophalen. Duiken, zwemmen met dolfijnen, lange wandelingen maken door de ruige natuur of gewoon heerlijk relaxen op een tropisch zandstrand; het kan allemaal. Hoofdstad Willemstad is verreweg de grootste stad van de Nederlandse Antillen en een must voor cultuurliefhebbers. Van de markt in Punda tot het Kura Holanda Museum, je raakt niet uitgekeken. Al die felgekleurde gevels toveren sowieso een glimlach op je gezicht.

Aruba

Over glimlachen gesproken, ook van Aruba word je vanzelf vrolijk. Dat begint al met de supervriendelijke Arubanen, waardoor je je gelijk overal meer dan welkom voelt. Aruba staat vooral bekend als heerlijke zonbestemming. Niet zo gek met keuze uit meer dan 50 parelwitte stranden. Maar het is ook een walhalla voor actieve natuurliefhebbers. Maak een flinke wandel- of klimtocht in een van de vele schitterende natuurparken, om daarna lekker uit te rusten met een cocktail onder een palmboom.

Bonaire

Bonaire bezoek je voor de natuur en de mooie onderwaterwereld. Het is er rustig en gemoedelijk en er veel minder zandstranden dan op Curaçao en Aruba. Het eiland, dat ongeveer anderhalf keer zo groot is als Texel, staat vooral bekend als snorkelparadijs. Maar er zijn genoeg andere dingen te doen en te zien! Zo is een trip door Washington Slagbaai National Park een adembenemende ervaring. Naast afgelegen strandjes en mooie zoutmeertjes kom je er leguanen, hagedissen en flamingo’s tegen. Voor het échte onbewoond eilandgevoel kun je terecht op Klein Bonaire, een paar honderd meter uit de kust.

Sint Maarten

Tot zover de bekende ABC eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao), maar vlak de rest niet uit. Het verrassend groene Sint Maarten heeft een bruisend Nederlands en een charmant Frans gedeelte waar genoeg te beleven valt is. Let op: het Nederlandse deel van Sint Maarten is echt internationaal georiënteerd. Het is dus zeker geen ‘klein Nederland’.

Saba

Saba staat bekend om haar oogverblindende natuur, die vooral bestaat uit regenwoud en bergpartijen. Het eilandje is maar 13 vierkante kilometer groot, maar oh wat een paradijsje. Bergbeklimmen, duiken of lekker luieren op een tropisch strand: Saba heeft het! De beste tijd om hier op vakantie te gaan is van januari tot en met april.

Sint-Eustatius

Alsof je Schateiland bezoekt en elk moment Long John Silver voor je neus kan staan; dat is Sint-Eustatius. Statia, zoals deze tropische parel ook genoemd wordt, is nauwelijks groter dan Saba. Natuur, boven en onder water, waar je ook kijkt. De noordkust van Sint-Eustatius heeft enkele beschermde stranden, waar drie verschillende soorten zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Acht maanden per jaar kun je dit spektakel van dichtbij meemaken.

Nieuwsgierig geworden? Via Startpagina kun je meteen jouw vakantie boeken