Draai voor klassieke weergave

De grote voorjaarsschoonmaak

Het is bijna lente en dus weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. We weten allemaal wel hoe we moeten stofzuigen, de kastjes moeten afstoffen, de vloer moeten dweilen en onze kledingkast grondig door moeten spitten. Maar er zijn zat plekken in huis die we vaak vergeten.

Je ziet het er misschien niet direct aan af, maar deze plekken in je huis zijn viezer dan je denkt en mogen dus wel eens grondig onder handen worden genomen.

De huistelefoon

Heb jij nog een huistelefoon? Grote kans dat je die nog nooit hebt schoongemaakt. Maar als je er over nadenkt, zou je dat wel wat vaker moeten doen. Niet alleen die huistelefoon ook over je eigen smartphone mag je wel eens een doekje halen. Vaak zijn ze net zo vies als de onderkant van je tas. Maak deze voorwerpen dus minstens één keer per maand schoon.

Afzuigkap

De afzuigkap, en vooral de filter. De filter is een magneet voor vet. Je ziet het niet maar het zit er wel. Met dit simpele middeltje in onderstaande video worden zowel de filter als de afzuigkap weer blinkend schoon en je hoeft er zelf niet eens voor te schrobben. Te gek, toch?

Douchegordijn

Het douchegordijn is een broedplaats voor bacteriën. Je kunt ze vervangen, maar het is duurzamer om ze te wassen. Dus gooi aan het begin van ieder seizoen je douchegordijnen (die van nylon of katoen zijn) in de wasmachine met wasmiddel. Laat het gordijn aan de waslijn drogen en hij is weer als nieuw.

Schoonmaakmaterialen

Wat men vaak vergeet, is het schoonmaken van de schoonmaakartikelen zelf. Want hoe kun je nu je huis schoonmaken terwijl je schoonmaakartikelen misschien wel vol met bacteriën zitten? Zorg er eerst voor dat al je schoonmaakmaterialen schoon zijn, anders kun je net zo goed niet beginnen. De dweil en stofdoek kunnen het beste na elke schoonmaakbeurt gewassen worden. Wel zo fris!

Wasmachine

In de wasmachine bevinden zich veel zeepresten die voor een nare geur kunnen zorgen. Uiteindelijk zal je kleding dan minder schoon uit de wasmachine komen. Je kunt je wasmachine schoonmaken door deze (warm!) aan te zetten met 50 gram baking soda in de trommel en 50 ml natuurazijn in het wasmiddelbakje. Te veel moeite? Je kunt ook speciale schoonmaakmiddelen voor je wasmachine kopen. Vergeet daarnaast niet om het wasmiddelbakje even goed schoon te maken met een sponsje en warm water. Bekijk hieronder de tips:

Matras

Het is slim om regelmatig je dekbed buiten te hangen om deze te laten luchten, maar met een matras gaat dat wat lastiger. We zullen je maar niet vertellen hoeveel beestjes er in je bed leven…Om je matras ook een voorjaarsschoonmaak te geven, klop je het stof eraf met een mattenklopper en besprenkel je hem met baking soda. Laat dit een paar uur intrekken en stofzuig je matras dan. Laat de lente maar komen!

Dit zijn de 9 meest gemaakte fouten tijdens de voorjaarsschoonmaak.