Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Zo maak je je voeten zomerklaar, zonder pedicure

Net als je tuin of balkon, wil je natuurlijk ook je voeten zomerklaar maken. Die moeten immers weer getoond worden in slippers, sandalen of andere open schoenen! Op deze manieren zorg je ervoor dat je - zonder pedicure - schone, zachte en eeltvrije voeten hebt voor de zomer.

En dat is weer een goed excuus om een paar mooie zomerschoenen te kopen.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Voetenmasker van een bananenschil

Om je voeten zomerklaar te maken heb je géén pedicure nodig. Dit doe je gewoon zelf, met behulp van een bananenschil. De banaan kun je opeten, terwijl je de schil bewaart voor je schoonheidsbehandeling. Wrijf de binnenkant van de bananenschil over de onderkant van je voeten en laat het smeersel even intrekken. Spoel je voeten vervolgens goed af. Naarmate je dit dagelijks herhaalt, gaan je schone voeten intens zacht aanvoelen. Hoe dat kan? In bananenschillen zitten veel aminozuren en vitaminen. Deze ingrediënten zorgen voor de zachtheid van de huid.

Tip: als je geen bananenliefhebber bent, kun je een rijpe banaan gebruiken als extra verzorging. Prak de banaan tot een papje en smeer het over je voeten. Laat het voetmasker ongeveer 15 minuten intrekken voor je het afspoelt met lauw water. Ten slotte week je je voeten 5 minuten in koud water. Alsof je van de pedicure komt!

2. Eelt onder je voeten verwijderen

Je voeten zijn pas zomerklaar als er geen overtollig eelt onder je voeten zit. Bijna iedereen heeft eelt. Het is het harde laagje huid onder de voeten waardoor de onderhuid minder snel beschadigt. Dat hebben we allemaal nodig. Maar te veel eelt is vervelend: je huid wordt dan droog en kan gaan scheuren, wat pijnlijk is. Bovendien ziet het er niet zo verzorgd uit.

Mogelijke oorzaken van eelt zijn te veel druk of wrijving, zweetvoeten, verkeerde schoenen of een afwijkende stand van de voeten. Om overtollig eelt te verwijderen kun je direct met een puimsteen of voetvijl aan de slag. Maar je kunt ook rondsnuffelen in je keuken. Heb je bijvoorbeeld witte azijn of zuiveringszout in huis? Dan heb je zomaar een effectieve manier in handen om eelt makkelijker te verwijderen.

 • Eelt verwijderen met witte azijn

Het hoge zuurgehalte van witte azijn zorgt voor zachtheid van de huid, vermindert eelt en werkt remmend tegen bacteriën, schimmels en infecties. Pak een kommetje en vul deze voor een kwart met witte azijn en voor driekwart met water. Wrijf het mengsel vervolgens direct over de eeltplek. Haal er geen handdoek overheen, maar bedek de eeltplek met verband zodat het goed blijft zitten. Het is het makkelijkst om dit te doen voor je gaat slapen, zodat het de hele nacht kan intrekken. Gebruik de volgende ochtend een puimsteen om het eelt eenvoudig te verwijderen en was je voeten grondig.

 • Eelt verwijderen met zuiveringszout

Zuiveringszout is nog zo’n product dat werkt tegen eelt. Het is een natuurlijke exfoliant om dode huidcellen en eelt aan te pakken. Doe 2 tot 3 eetlepels in een kom met warm water en laat je voeten zo’n 15 minuten weken. Als je er vervolgens met een puimsteen overheen gaat, zie je dat het eelt veel eerder loskomt en je voeten zomerklaar zijn.

9 tips om zelf je voeten zomerklaar te maken

Zijn je voeten zacht en eeltvrij? Dan kun je verder aan de slag om je voeten zomerklaar te maken. Het grote geheim is bijhouden: als jij wekelijks een momentje besteed aan het verzorgen van je voeten, zien ze er de hele zomer stralend uit. 

 1. Gebruik regelmatig een lauw voetbadje met verzorgende olie;
 2. Maak je voeten grondig schoon;
 3. Trek elke dag schone sokken aan;
 4. Knip teennagels recht af om ingegroeide nagels te voorkomen;
 5. Haal overtollig eelt weg met een voetvijl of puimsteen;
 6. Scrub zachtjes om dode huidcellen van de voet te verwijderen;
 7. Gebruik een voetencrème;
 8. Gebruik een voetmasker (bijvoorbeeld die met banaan);
 9. Lak de teennagels voor net dat beetje extra. 

Nu je stralende voeten hebt, wil je er natuurlijk optimaal gebruik van maken. Heb je klachten of pijnlijke voeten? Het kan zijn dat je de verkeerde schoenen draagt.
Deze tips zorgen ervoor dat je de juiste schoenen uitzoekt.

Lees ook:

Auteur: Anouk Bruel