Draai voor klassieke weergave

Vijf tekenen bij een vitamine D tekort

Lusteloos, een slap gevoel en vermoeidheid… Allemaal tekenen van een vitamine D-tekort. Maar wist je dat je huid ook een goede graadmeter is? Een tekort aan vitamine D heeft namelijk een grote invloed op je huid.

Margriet.nl zet op een rij welke 5 huidproblemen kunnen wijzen op een vitamine D-tekort:

1. Je huid ziet er dof uit

“Net als je organen, heeft ook je huid bepaalde vitamines nodig om optimaal te functioneren,” legt Clare Morrison van het Engelse online zorg-consultingbureau MedExpress uit. “Vitamine D is belangrijk voor een glanzende, gezonde huid. Je lichaam maakt vitamine D aan via zonlicht, maar kan vitamine D ook door middel van bepaalde voeding en supplementen binnenkrijgen. Als je huid een beetje grijzig en dof oogt, en je ineens last hebt van donkere kringen onder je ogen, is de kans groot dat je kampt met een vitamine D-tekort.”

2. Je huid is onrustig

“Vitamine D kan bepaalde ontstekingen in de huid verminderen. Wanneer je een tekort hebt aan deze vitamine, dan moet je lichaam meer moeite doen om te vechten tegen huidaandoeningen zoals acne en rosacea. Het verminderen van dergelijke aandoeningen draagt bij aan een algeheel betere gezondheid,” aldus Morrison.

Benieuwd naar de andere drie huidproblemen die kunnen wijzen op een vitamine D-tekort? Lees verder op Margriet.nl.