Draai voor klassieke weergave

Vijf leuke evenementen met Pinksteren

Pinksteren komt er weer aan. Dat betekent voor de meeste mensen een extra vrije dag. Heerlijk! Nog geen plannen? Wij zetten vijf originele uitjes en evenementen voor je op een rij en vertellen je welke plekken je het beste kan vermijden wegens de drukte.

1. Kastelen bewonderen

Beide Pinksterdagen zijn ideaal voor een bezoekje aan een kasteel. De meeste kastelen zijn op  tijdens Pinksteren gewoon open. Sterker nog: op maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel. Tijdens de Dag van het Kasteel opent de Nederlandse Kastelenstichting de poorten van meer dan 80 buitenplaatsen en ruïnes voor het grote publiek.

2. Foodfestivals

Zin om lekker te eten? Bezoek dan een foodfestival! In het Pinksterweekend kun je bijvoorbeeld naar het “TOOST festival” in Schiedam, “Rollende Keukens” in Amsterdam, “Foodstock” in Eindhoven of Sittard, “Eten op Rolletjes” in Hilversum, “Kannen & Kruiken” in Utrecht, “Festival Trek” in Nijmegen en “Rrrrollend” in Den Haag. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele foodfestivals die tijdens Pinksteren worden georganiseerd.

3. Gezellig de markt op

Slenter je graag over marktjes, op zoek naar die ene parel tussen alle tweedehands spullen? Dan kun je tijdens Pinksteren je lol op. Op deze feestdagen worden er namelijk enorm veel markten georganiseerd. Vind hier eenvoudig een markt bij jou in de buurt.

4. Bootje varen

Wil je de drukke straten en menigte vermijden? Ga dan lekker het water op. Dobberend in een bootje ervaar jij rustig van een afstandje de gezelligheid in de stad. Ben je enthousiast? Reserveer dan wel tijdig, want onthoud: bijna heel Nederland is met Pinksteren vrij. Grote kans dus dat alles snel volgeboekt is.

5. Kleinere dierenparken en Open Boerderijdagen

Net als in de grote attractieparken van ons land, is het in de grotere dierenparken vaak erg druk tijdens Pinksteren. Bezoek daarom liever de kleinere dierenparken of ga naar een boerderij. Op 21 mei en 10 juni worden de Open Boerderijdagen georganiseerd door Campina. 69 boerenfamilies openen die dagen hun staldeuren voor publiek. Ideaal voor een heerlijk en leerzaam dagje in de buitenlucht met de (klein)kinderen!

Vermijd deze plekken wegens drukte

Heb je geen zin om je te mengen in een mensenmassa tijdens de feestdagen? Dan zijn er een aantal plekken in Nederland die je op deze dagen het beste kunt vermijden. Denk hierbij aan meubelboulevards zoals Ikea, maar ook aan badplaatsen. Als er lekker weer voorspeld is, zijn de files richting het strand meestal gigantisch. Ben je van plan met de (klein)kinderen een bezoek te brengen aan een attractiepark of een ander familiepark zoals Madurodam? Houd dan ook rekening met drukte en dus lange wachtrijen.

Auteur: Tara Stokdijk