Draai voor klassieke weergave

Jarig ten tijde van corona? Met deze tips kun je je verjaardag alsnog vieren

Ben jij jarig geweest in de afgelopen maanden? Dan weet je hoe het is om in tijden van corona de kaarsjes uit te blazen. Of ben je binnenkort jarig? De maatregelen blijven wijzigen, maar voor nu mag je maximaal zes mensen bij je thuis ontvangen. Met deze tips kun je je verjaardag ondanks de maatregelen alsnog gezellig vieren.

Doe een virtuele verjaardag quiz

Iets wat je normaal gesproken misschien ook zou doen op je verjaardag: een spel of quiz spelen. Aangezien de maatregelen wordt het nu een virtuele quiz, maar dat kan net zo goed voor een enorme dosis gezelligheid zorgen. Je kunt zelf een (pub)quiz maken middels verschillende programma’s, zoals PowerPoint of Kahoot. Wil je samen met vrienden deze quiz spelen? Open dan in een ander scherm een videogesprek waarvoor je je vrienden uitnodigt. Zo kun je tussendoor overleggen (of juist niet – want je wilt natuurlijk wel winnen).

Hang de slingers op, ook in coronatijd

We moeten momenteel zelf de slingers ophangen om er een feestje van te maken. Hang daarom je huis vol met slingers. Boven de eettafel, voor het raam, bij de trap. Ook wanneer je het er normaal gesproken bij laat zitten; probeer het uit. Het ophangen van slingers draagt namelijk bij aan het gevoel dat er een reden is om het leven te vieren. Hang tot slot wat ballonen op om de feestsfeer helemaal af te maken. Je bent immers maar één keer per jaar jarig!

Maak een drankje naar keuze op je verjaardag

Of je nu zin hebt in een kop koffie, verse limonade of een heerlijke cocktail. Je verjaardag is de ideale dag om te doen waar jij zin in hebt. Houd je van koffie? Probeer dan eens een andere variant uit. Je kunt de lekkerste koffiesoorten maken zonder dat je er een speciaal koffiezetapparaat voor nodig hebt.

Recept Moscow Mulle

Op zoek naar een frisse, maar toch pittige cocktail? En houd je van gember? Verras dan jezelf of je gasten met een Moscow Mule. De cocktail is erg makkelijk thuis te maken. Ideaal voor op je verjaardag! Mix 45 ml wodka, 120 ml gemberbier en ½ theelepel Angostura bitter bij elkaar. Doe er wat ijs bij en voeg er twee partjes limoen aan toe. Proost!

Vier je verjaardag in delen

Maximaal zes mensen uitnodigen, kan best een lastige taak zijn. Als je je vrienden, familie en buren wil uitnodigen zit je als snel over de zes mensen. Voordat je gaat wegstrepen wie de top 6 haalt, bedenk dan het volgende. Je kunt je verjaardag namelijk op meerdere dagen vieren. Je vrienden bijvoorbeeld op zaterdag, je familie op zondag en je buren op maandag. Zolang je maar anderhalve meter afstand houdt, is dit geen probleem. En je hebt dé reden gevonden om alle soorten taarten te kopen of te maken die jij lekker vindt. Er gaat immers geen verjaardag voorbij zonder taart.

Trakteer jezelf op een cadeau

Trakteer jezelf tenslotte op een cadeau nu je niet veel mensen kunt uitnodigen om je verjaardag mee te vieren. Er is vast iets dat je voorbij hebt zien komen. Een nieuw bed, een elektrisch deken, de nieuwste föhnborstel, een naaimachine of een glazen vaas. Dit is het moment waarop je jezelf mag verwennen. Tip: kies een cadeau dat je direct kunt gebruiken en laat het bezorgen op je verjaardag zelf.

De terrassen zijn gelukkig wel open. Neem je partner mee of nodig een paar vrienden/ vriendinnen uit om op gepaste afstand te proosten op je leeftijd. Daarnaast kun je jezelf verwennen met een zelfgemaakte sterrendiner in eigen huis.

Ben je op zoek naar leuk cadeau voor een dame? Wij hebben de meest originele cadeaus op een rijtje gezet.

Auteurs: Anouk Bruel & Ilse Bloemendal