Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Vakantiebestemmingen in April: 5 favoriete reizen

In samenwerking met:

April is een geweldige maand om op vakantie te gaan. Door de diverse feestdagen in die maand kun je met relatief weinig vakantiedagen toch een lange periode weggaan. En je ontloopt in heel veel gebieden het drukke en dure hoogseizoen. Dit zijn 5 ideale vakantiebestemmingen in april. 

1. Lake District in Engeland

Velen vinden het Lake District het mooiste natuurgebied van Engeland. De diverse meren, de kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en smalle weggetjes die kronkelen door het heuvelachtige graslandschap. In april toont het Lake District zich van zijn mooiste kant. Veel schapen met lammetjes in de weiden, de narcissen geven het landschap een kleurrijk gezicht en het gras is prachtig groen. 

Maak bijvoorbeeld een mooie toertocht per auto. Een van de mooiste roadtrips is de 'Honister Pass'. Een prachtige rondrit vanuit het gezellige Keswick. Wandelaars halen ook hun hart op in het Lake District. De ‘Cumbria Way’ is een absolute aanrader. De route gaat vooral door valleien in het midden van een prachtig en gevarieerd landschap.

2. Toscane in Italië

“La Dolce Vita”. Er is geen betere plek om het zoete Italiaanse leven te ervaren dan in Toscane. Over prachtige kronkelende wegen, omzoomd door cipressen, rijd je naar de meest bijzondere middeleeuwse steden. Onderweg zie je vele wijngaarden en olijfbomen. 

Wat een rijkdom tref je in Toscane aan. Musea en kathedralen herbergen fantastische kunstschatten. In het prachtige Uffizi museum in Florence kun je wel een dag doorbrengen. Natuurlijk heeft Iedere stad veel gezellige pleinen. De allermooiste is wel het Piazza del Campo in Siena. In de Val d’Orcia ligt het typische landschap waarom Toscane zo beroemd is en juist in april is het hier prachtig. Dan bloeien de rode klaprozen uitbundig. 

3. Andalusië in Spanje

Andalusië is de zuidelijkste regio van Spanje. In april is het er heerlijk weer om de prachtige steden Sevilla, Granada en Cordoba te bezoeken. De Moorse architectuur kun je hier in volle glorie ervaren. Absolute hoogtepunt is het Alhambra in Granada. Dit enorme kasteel torent hoog boven de omgeving uit. Vergeet ook niet de Mezquita in Cordoba. Eerst was het een moskee, later een kathedraal. Verschillende bouwstijlen maken dit tot een uniek monument. 

Ontdek via een prachtige roadtrip de ‘Pueblos Blancos’ Deze smetteloos witte dorpjes in het ruige landschap zijn een lust voor het oog. Of loop een stuk van het Koningspad, een spectaculaire wandelroute in de provincie Málaga. Via hangbruggen loop je over smalle paden boven een kloof. 

4. Alentejo in Portugal

De regio Alentejo in het zuidoosten van Portugal is nog niet zo bekend. Maar Alentejo heeft alle ingrediënten voor een heerlijke, actieve maar ook relaxte vakantie. En het massatoerisme is hier nog niet aanwezig. Alentejo is daarom een onontdekte parel in Portugal. 

De regio leent zich perfect voor de mooiste wandel- en fietstochten. Men noemt Alentejo niet voor niets het wandelwalhalla van het land. Ook de cultuurliefhebber komt volledig aan zijn trekken. In het heuvellandschap liggen ongekend mooie UNESCO-stadjes. Daarnaast heeft de grensstreek met Spanje veel forten. De vroegere verdedigingswerken zijn nu interessante bezienswaardigheden. Met vaak spectaculaire uitzichten over valleien vol olijf- en kurkbomen. 

5. Caribisch Nederland 

Caribisch Nederland is een heerlijke vakantiebestemming waar het vrijwel altijd warm en zonnig is. Je vindt er prachtige zandstranden met warm, turquoise blauw water. Ideaal voor snorkelaars en duikers. De eilanden hebben verrassend veel meer te bieden dan alleen zon en zee. 

Eilandhoppen in Caribisch Nederland is de ultieme vorm van vakantie vieren. Zo ontdek je alle bezienswaardigheden van Caribisch Nederland. Zoals het Arikok National Park op Aruba. Het kalksteenplateau op Bonaire mag je ook niet missen, net als de bewegende brug op Curaçao. Het bergachtige Saba heeft een ongerepte natuur. Op Sint-Maarten geniet je van een spectaculaire zonsondergang. En tot slot snorkel je bij de Grand Canyon op Sint-Eustatius. Wat een reis!

Meer inspiratie nodig?
Op grijsopreis.nl vind je boeiende reisverhalen over veel bestemmingen. Het is de meest uitgebreide en informatieve website voor de zilveren generatie die van reizen houdt. Zoek je inspiratie voor een wandeling of dagtrip in Nederland of voor een verre reis? Op grijsopreis.nl doe je de leukste ideeen op. 

In samenwerking met: