Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

10 plekken waar naartoe op vakantie: hier geldt code geel

In samenwerking met:

Het reisadvies voor een aantal landen en regio’s is versoepeld. Je mag weer op vakantie over de grens! Maandenlang hebben we ons moeten vermaken in eigen land. Vanaf nu kun je weer een buitenlandse vakantie boeken. Dit zijn alle landen waar je heen kunt. Met daarbij de beste reistips voor op je favoriete reisbestemming.

Caribisch Nederland

De eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten vormen Caribisch Nederland. Unieke bestemmingen voor een strandvakantie in tropische sferen. Naast relaxen in je strandstoel kun je hier veel meer beleven. Inspiratie vind je op Caribisch Nederland.

Egeïsche Eilanden (Griekenland)

Van de Egeïsche Eilanden is Santorini het meest bijzonder. Het vulkaaneiland heeft grillige rotspartijen. Daarboven steken de fotogenieke witte huizen en kerken met blauwe koepeldaken uit. Voor de mooiste zonsondergang op Santorini bezoek je het dorp Oia. De ondergaande zon kleurt de huizen en kerkjes in de nauwe steegjes prachtig oranje. 

Ionische Eilanden (Griekenland)

Lefkas ligt van de Ionische eilanden het dichtst bij Griekenland. Toch is het een rustige vakantiebestemming. In het binnenland ervaar je het authentieke Griekse leven. Het Egremni strand staat bekend als een van de mooiste stranden ter wereld. Vanuit Lefkas kun je met de boot naar verlaten eilanden in de omgeving.

Ierland

Een Guinness-biertje drinken in een van de gezellige pubs in Dublin. Of een whiskeyproeverij meemaken. Dit kan natuurlijk in Ierland. Maar wil je echt van de prachtige ongerepte natuur genieten? Dan is de Wild Atlantic Way ideaal: het is ’s werelds langste gemarkeerde kustroute. Onderweg kom je steile kliffen, krijtrotsen, glooiende heuvels en schilderachtige vissersdorpjes tegen.

Malta

Malta ligt in de Middellandse Zee tussen de Europese mediterrane landen en Noord-Afrika. Dat maakt het eiland een unieke smeltkroes van cultuur en architectuur. De hoofdstad Valletta is hier het toonbeeld van. Het echte vissersleven ervaar je vooral in het authentieke vissersdorpje Marsaxlokk, met de vele bontgeschilderde vissersboten.

Portugal

Aan de rivier de Douro ligt Porto. Wereldberoemd vanwege de port. Vanuit Porto is een uitstapje naar de Dourovallei een hoogtepunt. De route langs de rivier naar Pinhão is een van de mooiste roadtrips ter wereld.
Bloemeneiland Madeira ligt 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal. In een omgeving vol orchideeën, hortensia’s en chrysanten maak je fraaie wandeltochten. Madeira is dé bestemming voor natuurliefhebbers.

De Balearen (Spanje)

Op de eilandengroep De Balearen staat Ibiza bekend als party-eiland. Maar je vindt er ook een prachtige natuur en verrassende plekken. De zoutvelden van Ibiza zijn UNESCO-werelderfgoed. Wil je terug in de hippietijd? Bezoek dan een van verschillende hippiemarkten op het eiland. Vlakbij Ibiza ligt Formentera. Het is een rustig, groen eiland met verlaten witte stranden.        

Canarische Eilanden (Spanje)

Tenerife is de meest bekende bestemming van de Canarische Eilanden. De zonliefhebbers ervaren hier de “eeuwige lente”. Maar om te wandelen en te fietsen is Tenerife ook geweldig. Je vindt er de hoogste berg van Spanje en de hoogste kliffen van Europa. Een authentiek bergdorp is Masca en de wandeling door de Mascakloof is fenomenaal.

Rwanda

Door schitterende landschap van glooiende heuvels met theeplantages heeft Rwanda de bijnaam “het land van duizend heuvels”. Het Volcanoes Park is het oudste nationale park van heel Afrika. Hier krijg je de kans om de zeldzame berggorilla’s te spotten.

Thailand

Thailand is beroemd door de prachtige tempels. Maar de natuur in het land is ook overweldigend. Het Khao Sok Park is het oudste tropisch regenwoud ter wereld. Rivieren doorkruisen een landschap met torenhoge krijtrotsen. Relaxen doe je op een van de tropische eilanden bij Krabi.

Goed voorbereid op reis in coronatijd

Een goede reisvoorbereiding is altijd nodig. Dit jaar is het belangrijk om wijs op reis te gaan. Deze 5 reistips kunnen je daarbij helpen:

  1. Bekijk regelmatig de webpagina “goed voorbereid op zomervakantie in 2021”.
    Hier staat alle actuele informatie.
  2. Check altijd vooraf het reisadvies van Buitenlandse Zaken.
  3. Zorg dat je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent, recent negatief getest bent op corona of onlangs corona hebt gehad.
  4. Download de BZ Reisapp.
  5. Houd je aan de regels die in Nederland gelden. Of de regels van het land, als die strenger zijn.

Reisinspiratie

De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Van wandelingen en uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland. 

Lees ook

In samenwerking met: