Draai voor klassieke weergave

10 leuke uitstapjes in coronatijd

De vraag naar coronaproof uitstapjes is op dit moment groter dan ooit. In deze vreemde tijd missen we het samen zijn. De meest simpele dingen, die we altijd als heel normaal beschouwd hebben, zijn nu niet meer zo normaal. Dingen ondernemen samen met je collega’s, je familieleden en je vrienden. Vanwege de maatregelen zijn heel veel dingen niet meer mogelijk. Er zijn genoeg uitjes die ontzettend leuk én coronaproof zijn. We zetten ze voor je op een rijtje.

Dit artikel is voor iedereen die niet kan wachten om er weer op uit te gaan.

Uitstapjes in coronatijd

Je vervelen in de coronatijd? Welnee! Er zijn genoeg leuke dingen te doen. Er zijn zelfs heel veel leuke coronaproof uitjes te bedenken. Van pakketten voor thuis tot speciaal voor jouw gezelschap ontwikkelde arrangementen. Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben we acht leuke en rustige uitjes voor je geselecteerd. Allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat alles veilig is en je zo min mogelijk aan corona hoeft te denken. Je wilt er immers even helemaal uit!

Trips naar het buitenland

Waarschijnlijk wil je het liefste naar het buitenland. Zoals vanouds, heerlijk genieten op je favoriete camping in Italië. Naar het buitenland kan nog wel, maar hiervoor dien je het reisadvies goed in de gaten te houden. Daarnaast is het verstandig om - indien mogelijk - met je eigen vervoersmiddel te gaan. Als je met je eigen auto gaat, kan je gaan en staan waar je wilt. Met een vliegtuig is dat wat lastiger.

Daarnaast is het slim om te kijken naar de optie ‘gratis annuleren’. Indien er een negatief reisadvies afgegeven wordt, kan jij je reis in dit geval kosteloos annuleren. Dit geeft je net een beetje meer zekerheid. 
Wat je ook gaat doen, bedenk goed van tevoren wat je wel en niet wilt en geef duidelijk je grenzen aan. Waar voel je je prettig bij? Zet dit allemaal goed op een rijtje en de vakantiepret kan toch beginnen.
 

8 leuke uitstapjes in coronatijd

1.    Zoek een camping met privé sanitair

Kamperen is heerlijk. Je bent één met de natuur en geniet van de nodige ontspanning. Als je kiest voor een camping met voldoende ruimte voor de anderhalve meter en een privé sanitair, kom je écht tot rust. Je hoeft je namelijk bijna geen zorgen meer te maken over besmetting, omdat je beschikt over voldoende afstand en je eigen sanitair. Je vindt deze mogelijkheden vaak op de wat luxere campings in het binnen- en buitenland. Wat dacht je van wandelen in het rustgevende Twente of genieten van de altijd fijne zon in Portugal? 

2.    Kies voor zekerheid en kies voor een ANWB coronaproof camping

Wil je graag kamperen, maar durf je het eigenlijk nog niet aan? Kijk dan eens of de coronaproof campings van de ANWB niet iets voor jou zijn. ANWB heeft namelijk een lijstje gemaakt van campings in Nederland die volledig coronaproof zijn. Fijne bijkomstigheid: je kunt altijd gratis annuleren. 

3.    Kies voor een activiteit op het water 

Buiten zijn is goed voor je, dat weet bijna iedereen. Helemaal in tijden van corona is het verstandig om vaker een frisse neus te halen. Kies daarom voor een - sportieve - buitenactiviteit. Wat dacht je van suppen? Iedereen staat op een eigen board, waardoor het houden van de anderhalve meter totaal geen probleem is.

Wil je een iets meer ontspannen activiteit? Kies er dan voor om te gaan kanoën. Dan kan je tussen het peddelen door wat bijkletsen en van de natuur genieten. Je kunt gaan suppen op de kleine grachten in Nederland, of gaan kanoën in Frankrijk. Net wat jij wilt! 

4.    Pak de fiets en verken de mooiste routes van Nederland

Nederland is een echt fietsland en fietsen is nog populairder geworden de afgelopen maanden. Je kunt vrijwel overal met de fiets komen door de 33.000 kilometer aan veilige fietspaden. Op deze fietsroutes is heel veel moois te beleven, áls je weet waar je moet zijn. Wij hebben de mooiste fietsroutes per provincie voor je op een rij gezet. Ook buiten de Nederlandse grens kan je heerlijk fietsen. Oostenrijk wordt zeker aangeraden voor fiets- en natuurliefhebbers. 

5.    Ga picknicken op een unieke locatie

Voor een picknick heb je maar een paar dingen nodig: leuk gezelschap, goede weersverwachting, lekkere hapjes en een mooie plek in de natuur. Dit kan een bijzondere plek zijn op de Veluwe, of een romantisch parkje in België. Met je eigen gekozen plek en gezelschap, zit je zeker veilig. Zo geniet je nog meer van je heerlijke en gezellige maaltijd.   

6.    Ga aan de slag met een DIY-pakket

Momenteel worden er ontzettend veel DIY-pakketten aangeboden. Dit zijn alles-in-één pakketten om zelf iets te maken. Wat dacht je van een schildercursus ‘dikke vrouwen schilderen’? Je krijgt een paar doeken, de verf en de penselen thuisgestuurd. Je volgt op je eigen gemak en gekozen tijdstip de online instructie. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet alleen. Het is ook leuk om te doen met een paar vriendinnen, gewoon bij iemand thuis. 

7.    Maak (en geniet van) je eigen highteaworkshop 

Je hebt vast wel eens gehoord of zelfs genoten van een high tea. Heb je ooit zelf een high tea gemaakt en die later met de visite opgegeten? Tijdens een highteaworkshop, leer je diverse soorten highteahapjes te maken. Je kunt hierbij denken aan quiche, scones, mini trifles, petit fours, sandwiches en cakepops. Informeer bij de plaatselijke aanbieder of er voldoende ruimte is en hoe groot de deelnemersgroep is. Omdat je dit meestal in een klein gezelschap doet, hoef je je geen zorgen te maken over enig besmettingsgevaar.

8.    Ga op roadtrip

Als je in deze tijd ergens heen wil, is de auto het fijnste en veiligste vervoermiddel. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Mochten de maatregelen versoepeld of aangescherpt worden, kan jij per direct je route wijzigen. Dit geeft je veel vrijheid, waardoor je extra kan genieten van je vakantie. Is het ergens te druk? Ook dan rij je ergens anders heen. Tot slot reis je natuurlijk met je eigen gezelschap, wat je ook een veilig gevoel geeft.

Lees ook

Auteur: Ilse Bloemendal