Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Startpagina test truffels in 4 nieuwe variaties: dit zijn de lekkerste

De thermometer wijst maar liefst 30 graden aan. Terwijl deze dag gepland staat voor een truffelproeverij op de redactie van Startpagina.nl. Een enorme uitdaging om de chocolade koel te houden op zo’n tropische dag, zou je denken. Het blijkt geen enkel probleem te zijn voor Janine Motshagen, die een proeverij komt verzorgen namens de TruffelSisters uit Limmen.

De redactie van Startpagina.nl heeft 4 verschillende handgemaakte truffels getest: de klassieke slagroomtruffel, de Amaretto truffel, caramel zeezout truffel en de limmencello truffel. Lees hier onze testresultaten.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

Smaak is persoonlijk

16 deelnemers zitten al watertandend klaar om de truffels kritisch te mogen beoordelen. Iedereen krijgt een chic tasje gevuld met - een koelelement en - 4 truffel varianten. Deze bofkonten, want het is absoluut geen straf om dit tijdens werktijd te mogen doen, zijn van Kompas B.V. - waar Startpagina (en o.a. SchoolBANK, jurkjes.nl, Startlot, Puzzeltijd) een onderdeel van is. Ook een aantal van hun kantoor-genoten van Reshift en Kieskeurig.nl zijn uitgenodigd.

Smaak is persoonlijk, zo heeft de één het liefst een klassieke truffel en smult de ander van de unieke limencello variant. Er zit verschil in het formaat, de hard- of zachtheid van de truffels, de structuur en natuurlijk de smaak. Wij hebben deze zaken voor jou vergeleken en geven onze mening én cijfers! 

1. Slagroomtruffel origineel

De originele slagroomtruffel is de bestverkochte truffel van TruffelSisters. Deze heeft een vulling van echte slagroom en is bedekt met een dun laagje chocolade en een fijn laagje cacaopoeder. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze truffels vinden we het allerlekkerst. We zijn fan! Onze redactie beschrijft ze als smaakvol, romig en luchtig. De nasmaak en de perfecte hoeveelheid cacaopoeder maakt het af. Zoals een redactielid schreef: “De kwaliteitstruffel smelt op je tong!” Toen Janine (1 van de oprichtsters van TruffelSisters) vertelde dat je deze slagroomtruffel ook bevroren kon eten (dan is het een soort ijsbonbon), werden we nog enthousiaster. Hoe zal dat smaken? Voor deze truffels betaal je € 4.50 per 100 gram – daarmee komen deze truffels als de beste én voordeligste truffels uit de test. Vertruffelijk! 

Slagroom truffels

Gemiddelde cijfers:

 • Formaat: 8,7
 • Hard/zachtheid/structuur: 8,7
 • Cijfer: 9,0

2. De Limmencello truffel

Limmencello? Nee, dit hebben wij niet verkeerd geschreven. De TruffelSisters werken namelijk samen met Limmencello, een bedrijf uit het dorp Limmen dat deze likeur produceert. Deze truffel met limoncello is wat groter dan klassieke slagroomtruffel en ziet er prachtig uit. 

De Limmencello truffel krijgt een mooie derde plaats. Met mooi weer is dit volgens ons het ideale dessert. De truffel is heerlijk fris en super smaakvol: een heuse smaakexplosie in je mond. De combinatie van witte chocolade met alcohol maakt deze truffel helemaal af. De nasmaak is zacht - en hij smaakt naar meer. Je betaalt voor deze volle truffel € 5.50 per 100 gram - een zeer goede deal volgens ons team. Als je geen liefhebber bent van witte chocolade, raden wij deze truffel af. Dit proef je namelijk enorm!

Truffel met limoncello

Gemiddelde cijfers:

 • Formaat: 8,5
 • Hard/zachtheid/structuur: 8,1
 • Cijfer: 8

3. Caramel zeezout truffel 

Deze slagroomtruffel is op dezelfde manier gemaakt als de klassieke truffel, extra is een heerlijk laagje van caramel en zeezout. Deze truffel heeft een speelse vorm en is afgemaakt met wat kleurrijke spikkels. Een heuse traktatie.

Toen Janine deze truffel introduceerde, begon iedereen te joelen. Wie houdt er nou niet van deze overheerlijke combinatie? De truffel wordt beschreven als subliem, zeer machtig, erg zout, veel slagroom, een lekkere combinatie van zoet en zout. Soms mocht de truffel wat beter gemengd worden, maar dat maakt de truffel niet minder lekker en het is tenslotte handwerk. Je betaalt voor deze truffels € 5.50 per 100 gram. 

Caramel zeezout truffels

Gemiddelde cijfers:

 • Formaat: 8,3
 • Hard/zachtheid/structuur: 8,3
 • Cijfer: 8,4

4. Amaretto Truffel

Deze slagroomtruffel is op dezelfde manier gemaakt als de klassieke truffel, met een vleug Amaretto likeur en een heerlijk laagje van pure chocolade en amandelschaafsel. De truffel heeft een gemiddelde grootte. 

Deze truffel is het minst zoet en daardoor perfect voor liefhebbers van pure chocolade. De truffel heeft een dikke laag chocola, een zachte binnenkant en het schaafsel van amandel zorgt voor een fijne nasmaak. De Amaretto proef je goed en is niet te zoet. “Ondanks dat het niet helemaal mijn smaak is, is hij alsnog erg lekker en verrassend”, aldus 1 van de proevers. Voor deze truffel betaal je € 5.50 per 100 gram.

Amaretto truffels

Gemiddelde cijfers:

 • Formaat: 7,5
 • Hard/zachtheid/structuur: 8,4
 • Cijfer: 8,0

 Truffel cadeauset   Truffeltest

Klassieke truffels in een modern jasje

TruffelSisters is in oktober 2020 opgericht door 4 enthousiaste dames die werkzaam waren in de evenementenbranche. Toen hun werkzaamheden stil kwam te liggen door corona ontstond het idee om klassieke truffels in een modern jasje te produceren. “Bij een snoepkraam op de markt in Haarlem mochten we starten met een tafel”, vertelt Janine. Dit bleek een doorslaand succes want 2 weken later hadden ze hun eigen kraam. “Inmiddels zijn we op de markt in Haarlem en Alkmaar niet meer weg te denken”, vertelt ze vol passie. Daarnaast is er een vestiging van Truffelsisters in Limmen, wordt er volop online verkocht en hebben ze inmiddels ruim 40 verkooppunten door heel Nederland en komen daar dagelijks aanbieders bij. 

De genoemde truffels zijn gemiddeld 88 calorieën per stuk en naast het feit dat ze heerlijk smaken zijn ze bovendien glutenvrij. Niet alleen lekker bij de koffie, ook ideaal als dessert. 

Lees ook:

Auteurs: Ilse Bloemendal & Wendy Ruittemanz