Draai voor klassieke weergave

Met deze tips heb je geen last meer van mieren

Het buitenseizoen is weer begonnen en dat is heerlijk! Maar met alle lekkere barbecues, picknicks en open tuindeuren, stuur je tegelijkertijd ook een uitnodiging aan ongedierte zoals mieren. Zij komen namelijk af op de geur van voedsel en zoetigheden. Hoe houd je die kleine kruipers nou buitenshuis?

Met de eerste warme temperaturen en zonnestralen komen de mieren tevoorschijn om voedsel te zoeken. Daarnaast hebben ze een grote drang om hun nest uit te breiden. Deze uitbreiding en zoektochten leiden hen naar onze huizen en kunnen voor overlast zorgen. Gelukkig kun je mieren op een aantal manieren bestrijden. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Koffiedik

Strooi op het mierenpad of bij de uitgang van de mierenhoop wat koffiedik (gewoon uit het filter) en na een/twee dagen zijn de mieren weg. Helemaal fijn aan dit trucje is dat na verloop van tijd de rest gewoon kunt opvegen.

Glassex

Je kunt de ingang van het mierennest of het mierenpad een paar keer goed inspuiten met glassex. Net als strepen op je raam, zullen de mieren verdwijnen omdat ze niet gediend zijn van deze geur.

Planten

Wil je het iets diervriendelijker aanpakken? Plant goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid of bieslook op de plaats waar de mieren voor overlast zorgen en de mieren maken liever een omweg. Ze hebben namelijk een hekel aan de geur van deze planten.

Koper

Wist je dat mieren niet over koper heen lopen? Span daarom een koperdraadje of leg koperen euromuntjes op de plek waar de mieren je huis in komen lopen.

Stoepkrijt

Het klinkt misschien een beetje gek maar mieren houden ook niet van stoepkrijt. Mieren volgen een speciaal geurspoor en het stoepkrijt zorgt ervoor dat het geurspoor onderbroken wordt, waardoor ze in de war raken. Grote kans dat je nog ergens stoepkrijt in je schuur of garage hebt liggen en anders is het zo aangeschaft.

Groente & fruit

Omdat ze de smaak niet kunnen verdragen, hebben mieren een natuurlijke afkeer tegen komkommer. Ook de geur en de zure eigenschap van citroen zorgen ervoor dat de mieren gedemotiveerd raken. Leg dus een paar plakjes komkommer of citroenschillen neer op de plekken waar de mieren zitten. De kans is groot dat de mieren een rechtsomkeert zullen maken.

Benieuwd naar nog meer manieren om mieren te bestrijden? Bekijk dan de volgende video:

Bron: Libelle