Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Nieuw! Steun goede doelen in de zorg én maak kans op 1 miljoen

In samenwerking met:

Wat is er beter dan kans maken op 1 miljoen euro? Kans maken terwijl je óók verschillende goede doelen in de zorg steunt, zonder dat je daar iets extra’s voor hoeft te doen, natuurlijk! Dat kan bij de Startlot Loterij.

Voor slechts 5 euro per maand speel je al mee en maak je kans op geweldige prijzen, terwijl je ook een goed doel naar eigen keuze steunt.

Win-win: steun de zorg en maak kans op 1 miljoen euro

Vooruitstrevende doelen in de zorg zijn ontzettend belangrijk. Zij zetten zich immers in voor een gezonder en vitaler Nederland voor iedereen. Deze goede doelen kunnen alle steun gebruiken die er is, en jij kunt daar heel eenvoudig je steentje aan bijdragen! Bij de Startlot Loterij speel jij maandelijks mee voor geweldige prijzen met een hoofdprijs van maar liefst 1 miljoen euro. Een deel van jouw inleg gaat naar een goed doel in de zorg die jij graag wilt steunen. Win-win!

Benieuwd welke doelen je bij de Startlot Loterij allemaal kunt steunen? We hebben ze voor je op een rij gezet.

1. Team Alzheimer

Alzheimer wordt een steeds groter wordend probleem in Nederland en wordt ook wel gezien als de epidemie van de toekomst. Er zijn al meer dan 280.000 mensen met dementie en dit getal blijft jaarlijks toenemen. Genezen kunnen we de ziekte van Alzheimer nog niet, maar in het Alzheimercentrum Amsterdam wordt er keihard gewerkt aan onderzoek naar alle oorzaken die dementie tot gevolg hebben. Hiervoor werken ze nauw samen met andere centra in binnen- en buitenland om snel een oplossing te vinden voor deze mensonterende ziekte. Bij de Startlot Loterij kun je nu meespelen voor Stichting Team Alzheimer om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing. Koop jouw lot nu!

Team Alzheimer

 2. Voeding Leeft

Voeding Leeft zet zich in voor het ontwikkelen van digitale en fysieke leefstijlprogramma's voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Dit kan gaan om mensen die gewoon gezonder willen leven, maar ook mensen met diabetes type 2 of ex-kankerpatiënten die hun gezondheid door onder andere voeding willen verbeteren. Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert deze programma's samen met wetenschappers, artsen, gezondheidsfondsen en andere professionals. Helaas kost het wetenschappelijke onderzoek en het samenstellen van zo'n programma veel geld - en daar kun jij nu bij helpen. Terwijl je zelf ook kans maakt op geweldige prijzen. Steun jij Voeding Leeft?

Voeding Leeft logo

 


 


 

3. Het Huidfonds

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en krijgt bij veel mensen nog veel te weinig aandacht. Het Huidfonds zet zich in om het belang van een gezonde huid meer onder de aandacht te brengen. Niet alleen omdat onze huid een grote impact heeft op hoe we ons voelen en hoe anderen ons zien, ook omdat er veel gezondheidsproblemen in de huid kunnen ontstaan. Het Huidfonds zet zich daarom in voor 3 doelstellingen:

  1. Het voorkomen van huidaandoeningen;
  2. Betere zorg voor mensen met huidaandoeningen;
  3. Acceptatie van de huid die 'anders' is.

Wil jij bijdragen aan deze doelen? Speel dan mee voor het Huidfonds

het huidfonds logo

 

  

4. Stichting ALS Nederland

ALS is een ziekte waar nog steeds veel over onbekend is. Ondanks het wereldwijde onderzoek is de levensverwachting van patiënten, waarvan er zo'n 1500 in Nederland zijn, 3 tot 5 jaar. Stichting ALS Nederland wil daar verandering in brengen door het wetenschappelijk onderzoek voort te zetten, maar ontvangen hier geen overheidssubsidies voor. ALS Nederland is volledig afhankelijk van donaties - donaties die jij kunt geven door mee te spelen met de Startlot Loterij. Koop nu jouw lot.

ALS Nederland logo

  

5. Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Ze doen dit onder andere door wetenschappelijk onderzoek, het geven van fysieke en mentale coaching aan mensen met MS, het geven van voorlichting over MS en bijdragen aan een betere kwaliteit van de zorg. Ze hebben hiervoor genoeg financiering nodig. Als jij daaraan wilt bijdragen, kun je het MS Fonds selecteren als jouw goede doel wanneer je meespeelt voor 1 miljoen euro bij de Startlot Loterij. 

MS fonds logo

  

6. Support Casper

Het laatste goede doel waar de Startlot Loterij zich voor inzet is Support Casper. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste vorm van kanker. Jaarlijks krijgen 3000 mensen de diagnose alvleesklierkanker, en 90 procent van deze patiënten overlijdt binnen een jaar. Om hun kans op genezing te vergroten is er dringend meer onderzoek nodig naar een behandeling. Om dit mogelijk te maken, heeft de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne Support Casper opgezet. Door de campagne te steunen, draag jij bij aan de financiering van klinisch-wetenschappelijk onderzoek. Steun dit doel vandaag nog. 

support casper logo

 

  

Wat maakt Startlot Loterij zo uniek

De Startlot Loterij is een samenwerking tussen Startpagina en Care-a-Lot, de gezondheidsloterij van Nederland. Met de loterij willen we bijdragen aan een duurzame gezondheidszorg voor iedereen. Als loterij-deelnemer heb je niet alleen een grote kans om mooie geldprijzen te winnen, maar de goede doelen en organisaties winnen altijd wanneer je meespeelt. Dat is de oplossing van Startlot. Jij doneert direct elke trekking aan het door jou gekozen doel. Daarnaast heb je een hoge winkans van 1 op 5 en maak je kans op mooie prijzen. Speel ook mee!

In samenwerking met: