Draai voor klassieke weergave

Startpagina.nl bestaat dat nog? Jazeker, en hoe!

Startpagina.nl, bestaat dat nog? Dat is de vraag die we misschien wel het meest horen. Het antwoord is: jazeker, en hoe! Nog steeds is Startpagina.nl voor 45-plussers dé plek om het internet te ontdekken en gemakkelijk te kiezen uit de relevante linkjes die de pagina biedt. 

Hoewel Startpagina.nl bekend staat om het handige overzicht met een betrouwbare selectie van links, gebeurt er inmiddels veel meer.

Aart Wallet (1 van de eigenaren) vertelt veel plannen te hebben:

Startpagina gaat nog meer waardevolle informatie leveren zoals onze Tips & Weetjes, vergelijk-pagina’s zoals voor Sim Only vergelijken en Zorgverzekeringen en een eigen magazine. Het design passen we de komende periode naar de huidige tijd aan, maar met behoud van de vertrouwde kleuren en elementen"

Startpagina.nl bestaat dat nog? 

Startpagina.nl komt uit de tijd dat het internet nog een nieuwe uitvinding was. In 1998 was er geen Google en kon je online maar moeilijk je weg vinden. Dat vond ook de vader van Durk Jan de Bruin. Daarom bedacht de Bruin een handige oplossing: een webpagina waarop alle links stonden die zijn vader nodig had. Al snel wisten meer mensen - die zo’n overzicht ook wel handig vonden - de pagina te vinden. En zo was Startpagina.nl geboren: de redder in nood voor verdwaalde mensen op het internet.

Betrouwbaar en overzichtelijk online

Natuurlijk weet de jongere generatie, die met internet is opgegroeid, online hun weg feilloos te vinden. Maar onder de 45+ doelgroep is Startpagina.nl, nu 23 jaar later, nog steeds onmisbaar. Niet zozeer omdat mensen niet weten hoe ze moeten Googelen, vooral omdat je bij Startpagina.nl zeker weet dat je betrouwbare informatie en websites krijgt. 

Alle links worden handmatig gekozen en geplaatst door een team enthousiaste redacteuren. Zo is Startpagina.nl een fijn hulpmiddel voor mensen die online bij willen blijven, maar daar wel wat ondersteuning in nodig hebben of het gemak erg fijn vinden. 

Steeds meer vernieuwing en vermaak

Daarom richt Startpagina.nl zich nu specifiek op de 86 procent van hun bezoekers die boven de 45 jaar oud zijn. Het oude vertrouwde overzicht met belangrijke links is er nog steeds, maar Startpagina.nl is inmiddels al véél meer dan dat. Tegenwoordig vind je er ook dagelijks artikelen vol handige tips, weetjes & inspiratie. Voor al deze informatie werkt Startpagina.nl met diverse kennispartners samen zoals Margriet, GrijsopReis, Biano.nl, Kieskeurig etc.

Ook kun je producten, diensten en verzekeringen vergelijken, zodat je altijd het voordeligst uit bent. En vind je de informatie niet op de homepage dan zijn er nog tal van themapagina's die alle informatie over een specifiek onderwerp tonen. Voor vragen en antwoorden op alle vragen die je maar kunt bedenken kun je terecht bij GoeieVraag.

Om de gebruikers nóg beter van dienst te zijn, ondergaat de website een opfrisbeurt op dit moment. Er is ondervonden dat de gebruiker meer behoefte heeft aan rust en overzicht. Met de feedback van de gebruikers wordt dit de komende tijd langzaamaan doorgevoerd. 

Hulpmiddel bij dagelijkse taken

Dat Startpagina.nl echt een dagelijkse ondersteuning voor mensen is, zie je alleen al aan de meest gebruikte zoekopdrachten op de site. Zo zoeken mensen naar het weerbericht, het laatste nieuws, de supermarktaanbiedingen van die week en gaan ze ook vanaf Startpagina.nl naar hun favoriete entertainment-websites, zoals Netflix en YouTube. Opvallend daarbij is dat Startpagina.nl één van de grootste desktopwebsites van Nederland is. Maar liefst 90 procent van de bezoekers komt vanaf een desktop.

Wil jij óók weer dagelijks het laatste nieuws, leuke tips & weetjes, weer en verkeer, spelletjes, beste deals, horoscoop, nieuwe recepten en vele andere interessante informatie ontvangen? Maak dan van de vernieuwde Startpagina.nl jouw opstartpagina! En volg ons op de social media kanalen: Facebook en Pinterest.

Hoe stel ik Startpagina.nl in als opstartpagina?

Stel Startpagina.nl in als opstartpagina van je browser door onderstaande uitleg te volgen:
Stappanplan Startpagina als opstartpagina

Auteur: Quirine Brouwer