Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Startpagina.nl bestaat dat nog? Jazeker, en hoe!

Startpagina.nl, bestaat dat nog? Dat is de vraag die we misschien wel het meest horen. Het antwoord is: jazeker, en hoe! Nog steeds is Startpagina.nl voor 45-plussers dé plek om het internet te ontdekken en gemakkelijk te kiezen uit de relevante linkjes die de pagina biedt. 

Hoewel Startpagina.nl bekend staat om het handige overzicht met een betrouwbare selectie van linkjes, gebeurt er inmiddels veel meer.

Aart Wallet (1 van de eigenaren) vertelt veel plannen te hebben:

Startpagina gaat nog meer waardevolle informatie leveren zoals onze Tips & Weetjes, vergelijk-pagina’s zoals voor Zorgverzekeringen en Sim Only vergelijken en een eigen magazine. Het design passen we de komende periode naar de huidige tijd aan, maar met behoud van de vertrouwde kleuren en elementen"

Startpagina.nl bestaat dat nog? 

Startpagina.nl komt uit de tijd dat het internet nog een nieuwe uitvinding was. In 1998 was er geen Google en kon je online maar moeilijk je weg vinden. Dat vond ook de vader van Durk Jan de Bruin. Daarom bedacht de Bruin een handige oplossing: een webpagina waarop alle links stonden die zijn vader nodig had. Al snel wisten meer mensen - die zo’n overzicht ook wel handig vonden - de pagina te vinden. En zo was Startpagina.nl geboren: de redder in nood voor verdwaalde mensen op het internet.

Betrouwbaar en overzichtelijk online

Natuurlijk weet de jongere generatie, die met internet is opgegroeid, online hun weg feilloos te vinden. Maar onder de 45+ doelgroep is Startpagina.nl, nu 23 jaar later, nog steeds onmisbaar. Niet zozeer omdat mensen niet weten hoe ze moeten Googelen, maar vooral omdat je bij Startpagina.nl zeker weet dat je betrouwbare informatie en websites krijgt. 

Alle links worden handmatig gekozen en geplaatst door een team enthousiaste redacteuren. Zo is Startpagina.nl een fijn hulpmiddel voor mensen die online bij willen blijven, maar daar wel wat ondersteuning in nodig hebben of het gemak erg fijn vinden. 

Steeds meer vernieuwing en vermaak

Daarom richt Startpagina.nl zich nu specifiek op de 86 procent van hun bezoekers die boven de 45 jaar oud zijn. Het oude vertrouwde overzicht met belangrijke links is er nog steeds, maar Startpagina.nl is inmiddels al véél meer dan dat. Tegenwoordig vind je er ook dagelijks artikelen vol handige tips, weetjes & inspiratie. Voor al deze informatie werkt Startpagina.nl met diverse kennispartners samen zoals Margriet, GrijsopReis, Biano.nl, Kieskeurig etc.

Ook kun je producten, diensten en verzekeringen vergelijken, zodat je altijd het voordeligst uit bent. En vind je de informatie niet op de homepage dan zijn er nog tal van themapagina's die alle informatie over een specifiek onderwerp tonen. Voor vragen en antwoorden op alle vragen die je maar kunt bedenken kun je terecht bij GoeieVraag.

Om de gebruikers nóg beter van dienst te zijn, ondergaat de website een opfrisbeurt op dit moment. Er is ondervonden dat de gebruiker meer behoefte heeft aan rust en overzicht. Met de feedback van de gebruikers wordt dit de komende tijd langzaamaan doorgevoerd. 

Hulpmiddel bij dagelijkse taken

Dat Startpagina.nl echt een dagelijkse ondersteuning voor mensen is, is alleen al te zien aan de meest gebruikte zoekopdrachten op de site. Zo zoeken mensen naar het weerbericht, het laatste nieuws, de supermarktaanbiedingen van die week en gaan ze ook vanaf Startpagina.nl naar hun favoriete entertainment-websites, zoals Netflix en YouTube. Opvallend daarbij is dat Startpagina.nl één van de grootste desktopwebsites van Nederland is. Maar liefst 90 procent van de bezoekers komt vanaf een desktop.

Over KOMPAS B.V.

In februari 2021 heeft KOMPAS B.V. Startpagina.nl/SchoolBANK en GoeieVraag overgenomen van DPG Media (daarvoor was Startpagina.nl van Sanoma). Na deze overname presteert Startpagina.nl inmiddels 20% boven target (unieke gebruikers en pageviews). 

Naast een nóg hogere stijging in de toekomst worden er tools als shopgemak en productvergelijkers toegevoegd. Alles voor het gemak en vermaak van de gebruiker! 

Proposities op Startpagina.nl

De grote betrouwbaarheid van Startpagina.nl voor hun bezoekers biedt natuurlijk veel meerwaarde voor andere bedrijven. Websites, producten en diensten die op Startpagina.nl worden aangeraden bereiken dagelijks een grote en trouwe doelgroep die afgaat op de expertise van Startpagina.nl.

De website is voor bedrijven daarom een succesvolle manier om hun boodschap onder de aandacht te brengen bij hun doelgroep. Deze doelgroep bestaat voornamelijk uit koopkrachtige mannen en vrouwen. Een groot voordeel voor adverteerders is dat Startpagina.nl een doelgroep bereikt die online vrij lastig te bereiken is via andere kanalen. Én het is algemeen bekend dat de meeste koopkracht bij desktop-gebruikers zit. 

Met een bereik van meer dan 3 miljoen unieke bezoekers per maand en 700.000 clicks per dag heeft Startpagina.nl ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking als dagelijkse bezoeker. 

Startpagina.nl kan door dit grote bereik bedrijven helpen bij het realiseren van awareness, branding en conversiedoelstellingen. Door mee te liften op de autoriteit van Startpagina.nl versterken adverteerders hun imago en betrouwbaarheid onder een interessante doelgroep. 

Er zijn verschillende proposities mogelijk: van Cost Per Click, Cost Per Mail tot Branded Content:

  • Het is mogelijk om een tekstlink te plaatsen in een relevante rubriek en/of seizoensgebonden themarubriek op basis van CPC. Het voordeel hiervan is dat er alleen kosten worden gerekend voor bezoekers die daadwerkelijk naar de website van de adverteerder leiden.
     
  • Daarnaast zijn er ook interessante mogelijkheden voor proposities tegen een vast tarief, waarmee adverteerders op een prominente positie op de homepage staan om een groot bereik te realiseren.
     
  • Uiteraard zijn er mogelijkheden om onder de aandacht te komen via een Sponsored Arcticle 
    (Branded Content) die bijdraagt aan SEO: een betere positie en vindbaarheid in Google.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden op Startpagina.nl voor adverteerders! We denken graag met je mee!

Hoe stel ik Startpagina.nl in als opstartpagina?

Stel Startpagina.nl in als opstartpagina van je browser door onderstaande uitleg te volgen:
Stappanplan Startpagina als opstartpagina

Auteur: Quirine Brouwer