Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Team Alzheimer, alles over dit goede doel

In samenwerking met:

Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met de ziekte van Alzheimer. Het wordt ook wel de epidemie van de toekomst genoemd, want het aantal neemt heel snel toe. Daar moeten we iets aan doen. Gelukkig kan dat heel eenvoudig!

Genezen van Alzheimer kan helaas nog niet, maar het vinden van de oorzaken wel. Daar maakt Team Alzheimer zich hard voor. Lees hier alles over het goede doel Team Alzheimer.

Team Alzheimer is 1 van de 6 goede doelen die Startlot steunt. 

Tekst gaat onder de advertentie verder.

Wat is Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Aan het begin van de ziekte ga je steeds meer dingen vergeten. Dit gebeurt meestal eerst met kleine dingen, die recent gebeurd zijn. Zo kan het zijn dat je je een bezoek van je kleinkinderen niet meer herinnert. Vaak merk je dit zelf niet, maar anderen valt dit meestal wel op. De hersenen gaan daarna steeds verder achteruit en worden niet meer beter. Er komen ook steeds meer klachten bij. De route van je huis naar de supermarkt lijkt wel uit je geheugen gewist. Praten gaat moeilijker. Je gevoel wordt anders. Het lijkt wel of je een ander persoon bent geworden. Een moeilijk proces voor jezelf en voor je naasten. 

Feiten Alzheimer

  • Ruim 280.000 Nederlanders hebben alzheimer
  • Mensen met dementie leven gemiddeld 6.5 jaar met de ziekte
  • Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland
  • De kans op dementie neemt toe met de leeftijd
  • Dementie komt ook bij jongeren voor
  • 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen krijgt dementie
  • Er komen in Nederland elk uur 5 mensen met dementie bij 

Alzheimer is niet te genezen, maar wel te onderzoeken

Alzheimer is een steeds groter wordend probleem in Nederland en wordt ook wel gezien als de epidemie van de toekomst. Er zijn al meer dan 280.000 mensen met dementie en dit getal blijft jaarlijks toenemen. Genezen kunnen we de ziekte van Alzheimer nog niet, maar in het Alzheimercentrum Amsterdam wordt er keihard gewerkt aan onderzoek naar alle oorzaken die dementie tot gevolg hebben. Hiervoor werken ze nauw samen met andere centra in binnen- en buitenland om snel een oplossing te vinden voor deze mensonterende ziekte. 

Steun Stichting Team Alzheimer bij Startlot 

Bij de Startlot Loterij kun je nu meespelen voor Stichting Team Alzheimer om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing. Koop nu jouw lot! En door een lot van slechts 5 euro te kopen heb je iedere maand kans op 1 miljoen euro. Ook als je deze mooie hoofdprijs niet wint, heeft het doel dat je hiermee steunt hoe dan ook gewonnen. Wanneer je een lot koopt bij de Startlot Loterij, kies je zelf een gezondheidsdoel dat je via Startlot Loterij steunt. Je kunt kiezen uit Alzheimer Nederland, of uit Stichting ALS Nederland, Het Huidfonds, Voeding Leeft, Het MS Fonds en Support Casper

Lees ook:

Speel-bewust

In samenwerking met: