Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Welk sporthorloge past het beste bij jou?

Als je gezonder wilt leven, ‘moet’ je meer bewegen en sporten. Neem je het heft in eigen handen? Dan kun je vast wel wat gadgets gebruiken die je hierbij helpen. Een sporthorloge is dan een goede aanrader. Er zijn tegenwoordig behoorlijk veel verschillende soorten slimme sporthorloges op de markt. Hoe weet je welke het beste bij jou past?

Slimme horloges voor het sporten

Wil je wat gezonder leven of jouw conditie verbeteren? Dan kun je lid worden van een sportschool of zelf lekker in de frisse buitenlucht sporten. Om optimaal resultaat te behalen wil je bepaalde sportgegevens meten. Het doel van sporten is immers om jezelf steeds te verbeteren. Door middel van diverse slimme gadgets kun je grip krijgen op hoe je er momenteel voor staat en hoe je jouw sportprestaties kunt perfectioneren. Een geschikte gadget hiervoor is een sport smartwatch, oftewel een sporthorloge. 

Door middel van zo’n slimme sporthorloge kun je namelijk gemakkelijk diverse sportgegevens meten. Denk bijvoorbeeld aan jouw hartslag tijdens het trainen en de duur van een sessie. Op basis daarvan breng je ten eerste meer structuur aan in jouw routine. Ten tweede train je daardoor effectiever. Dat zijn precies de redenen waarom deze horloges steeds populairder worden onder sportliefhebbers. Er zijn diverse varianten te koop. Afhankelijk van jouw wensen of voorkeur bepaal je welk sporthorloge je kiest. 

Selecteren op sportgegevens en functies

Er zijn verschillende aspecten waarop je jouw ideale sporthorloge kunt uitzoeken. Zo is het aan te raden om een horloge te selecteren op basis van de sportgegevens die het kan meten met de diverse functies. Niet elke variant heeft bijvoorbeeld een dieptemeter, snelheidssensor of de mogelijkheid om notificaties van jouw smartphone te ontvangen. Breng daarom vooraf in kaart welke functies jij belangrijk vindt. Vervolgens wordt het uitzoeken van een sporthorloge die het beste bij jou past aanzienlijk eenvoudiger. 

Sporthorloge voor een specifieke sport

Naast het filteren op functies is het ook mogelijk om je sporthorloge te vinden op basis van de sport die je beoefent. Er zijn sporthorloges voor: hardlopen, fietsen, zwemmen, triathlon, golf, bergsporten en fitness. Wanneer je veel golft, heb je andere eisen voor deze gadget dan als je aan fitness doet. Doe je bijvoorbeeld veel aan hardlopen? Dan is jouw ideale smartwatch uitgerust met onder andere een ingebouwde GPS ontvanger. Wanneer je daarentegen veel aan zwemmen doet, dan moet je horloge onder andere waterdicht zijn. Kijk niet alleen naar de functies die je leuk vindt. Denk ook aan de sportgegevens die handig zijn om jouw sportprestaties te verbeteren.

Vaak is het ook belangrijk hoe de sporthorloge eruitziet. Denk hierbij aan het soort bandje en aan de grootte en de kleur van het horloge. Ook het budget speelt natuurlijk mee bij het maken van je keuze. Gewapend met deze informatie weet jij precies welke sporthorloge het beste bij jou past! 

Dit artikel is in samenwerking met Blauwe Monsters tot stand gekomen.