Draai voor klassieke weergave

Online naar de supermarkt: Eenvoudig en snel

Avondje barbecueën, borrels, tuinfeesten, boottochten met een uitgebreide picknick: de zomer is bij uitstek het seizoen om het er eens flink van te nemen. De keerzijde van al die spontaniteit en onverwachtse feestjes is dat je noodgedwongen wel heel veel tijd verspilt in de supermarkt en je je een ongeluk sleept aan boodschappen. Tijd die je veel liever in het zonnetje doorbrengt. Gelukkig is dat niet langer nodig. Maak gebruik van de online boodschappenservice. Dat gaat gemakkelijk en snel!

Online boodshappenlijstje

Geen tijd om boodschappen te doen? Geen zin om bij warme temperaturen achteraan te sluiten in de rij voor de kassa? Helaas raken je keukenkastjes niet vanzelf gevuld. Of wel? Tegenwoordig kent bijna iedere supermarkt wel een online boodschappen-service waarbij je op je telefoon, laptop of iPad in een handomdraai een boodschappenlijstje kunt samenstellen en een supermarktmedewerker vervolgens alle boodschappen voor je bij elkaar raapt. Terwijl jij werkt, aan het strand ligt of in de file staat, wordt je winkelwagen gevuld. Zo kun je jouw favoriete biertje, wijntje of salade scoren zonder ook maar één voet over de drempel van de supermarkt te zetten.

Hoe werkt het?

Allereerst maak je via de website van je favoriete supermarkt een account aan. Sommige supermarkten hebben zelfs een speciale app ontwikkeld, wat het bestellen nog eenvoudiger maakt. Vaak vind je er ook recepten en aanbiedingen. In die app wordt rekening gehouden met de winkelrouting, wat het virtueel winkelen erg eenvoudig maakt. Zo vul je online (of via de app) je boodschappenlijstje in. Let op, sommige supermarkten hanteren voor deze service wel een minimaal bestelbedrag. De hoogte hiervan varieert per supermarkt, van € 25 tot € 50.

Afhalen of bezorgen?

Bij het afronden van je bestelling heb je vaak de keuze uit twee opties: de boodschappen zelf afhalen bij een zogenaamd boodschappen-ophaalpunt of ze thuis laten afleveren, tot in de keuken! Met die laatste optie voorkom je eventuele parkeerkosten en een hoop gesjouw. Heel handig, vooral bij een verjaardag of buurtfeest. Je hoeft alleen nog maar te koken en de glazen te vullen, en het feestje kan beginnen! Bij zowel afhalen als bezorgen kun je een dag en tijdvak selecteren, zodat je precies weet hoe laat jouw levering klaarstaat of wordt thuisbezorgd.

Extra snelle leveringen

Een groot voordeel van het online boodschappen doen is dat als je jouw boodschappen vlak voor je feestje, BBQ of verjaardag ‘in huis haalt’, het enorm veel plek in de koelkast bespaart. Bovendien weet je dan zeker dat de producten vers zijn. Veel supermarkten werken met een systeem waarbij boodschappen vanaf de volgende dag bezorgd kunnen worden, maar hebben daarnaast ook een optie voor extra snelle leveringen, binnen twee uur. Handig voor spontane feestjes, of als je net iets vergeten bent. Let op, voor die extra snelle service betaal je vaak iets meer.

Alles op een rijtje

Kortom, met online boodschappen doen bespaar je tijd, benzine en parkeerkosten. Per supermarktgigant ontdekten we wel kleine verschillen in de voorwaarden wat betreft het minimaal te bestellen bedrag en in de bezorgkosten. Anders dan Albert Heijn, Plus, Jumbo, Coop en andere bezorgende supermarkten is Picnic. Dit is een online supermarkt dat uitsluitend aan huis bezorgt en geen eigen fysieke winkel heeft. Bij Picnic worden je boodschappen (bij een besteding vanaf 25 euro) gratis thuisbezorgd. De online supermarkt bezorgt momenteel nog niet overal Nederland.

Voor de fervente besteller heeft onder andere Albert Heijn een bezorgbundel in het leven geroepen, waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt laten bezorgen. Ideaal voor de drukke (thuis)werker, voor iemand die supermarkten schuwt of voor als je slecht ter been bent. En wat dacht je van de eerste boodschappen thuisbezorgd krijgen als je net terug ben van vakantie en nog wat langer in de relaxte vakantiebubbel wilt verpozen? Gewoon onderweg even je lijstje invullen. Een gelukzalig gevoel!

Auteur: Sarah Saarberg