Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Woonstijlen 2022, welke past bij jou? Laat je inspireren!

Ben je van plan je interieur aan te passen of compleet te vernieuwen? Dan heb je vast gemerkt dat er onwijs veel verschillende interieurstijlen zijn. Denk aan een rustig Scandinavisch design, een stoer industrieel interieur of een klassiek landelijk interieur. Laat je inspireren door deze 10 verschillende interieurstijlen.

10 nieuwste woonstijlen 2022

1. Industrieel interieur

Mag het wat stoer van jou? Kijk dan eens naar een industrieel interieur. Deze moderne interieurstijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen en omvat veel robuuste en ruwe materialen. Denk aan een bakstenen muur, een grove bank, een houten tafel en een grote leren fauteuils. Er worden verder veel stoere kleuren als zwart, grijs, wit, cognac, bruin, groen en blauw gebruikt. In de accessoires zie je wat fellere kleuren terugkomen zoals turquoise, geel, oranje of blauw.

2. Een bohemian interieur

Een bohemian interieur wordt geïnspireerd door de jaren ‘60 en ‘70: de tijd van de hippies! Bij deze woonstijl zie je veel etnische details, felle kleuren en heel veel woonaccessoires. Hoe meer, hoe beter. Wil je ook zo’n gezellige sfeer in je huis creëren? Voeg dan zoveel mogelijk kleur toe, gebruik veel stoffen, kleedjes en kussens en ook aan printjes kan je nooit genoeg hebben. Je kunt denken aan een mooi Perzisch kleed, rotan stoelen, een houten trap tegen de muur en een hoop kleurrijke geborduurde kussens.

3. Scandinavisch interieur

Krijg je het al benauwd van het lezen van de alinea hierboven? Dan is het verstandig om te kijken naar een rustige interieurstijl. Een Scandinavisch interieur is hier één van. Deze stijl kenmerkt zich door zijn minimalistische vormgeving en strakke lijnen. In tegenstelling tot een bohemien interieur, is het gebruik van woonaccessoires tot een minimum beperkt. Een Scandinavisch interieur bestaat uit wit, pasteltinten en beige en heeft vaak meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Maak je interieur af met accessoires met geometrische vormen.

4. Minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur is één van de populairste woonstijlen van 2022. Hierbij geldt: less is more. In deze interieurstijl zie je voornamelijk zwarte en witte kleuren, verder weinig kleur en bijna geen woonaccessoires. De focus ligt voornamelijk op mooie, opvallende meubelen. Denk aan een grote, witte hoekbank. Met minimale middelen wordt het maximale resultaat behaald!

5. Landelijk interieur

Ben je fan van de rustige stijl, maar mag het wel wat warmer van jou? Dan ben je waarschijnlijk fan van een landelijk interieur: een zacht en sfeervol interieur. In deze interieurstijl wordt veel wit, grijs en naturel gebruikt. Meubels zijn wat sober, maar voornamelijk functioneel. Gebruik robuuste meubels en accessoires en laat tot slot elementen van het boerenleven terugkomen. Een grote bank is onmisbaar!

Woonstijlen: klassiek, modern en vintage

Klassieke-woonstijl Woonstijlen Woonstijl-vintage

6. Klassiek interieur

Ben je een liefhebber van luxe en elegantie en vind je de inrichting van oude kastelen helemaal fantastisch? Laat je dan inspireren door een klassiek interieur. In deze interieurstijl worden veel donkere kleuren als grijs, zwart en en bruin gebruikt. Geef je interieur een klassiek tintje met antieke meubels en fluwelen accessoires die comfort uitstralen. Creëer tot slot een chique sfeer door materialen te gebruiken als marmer, keramiek en donker hout. Oh, wat dacht je van een prachtige kroonluchter? Een open haard past tot slot ook goed in een klassiek interieur!

7. Oriëntaals interieur

Ben je op zoek naar een sfeervol en warme interieurstijl? Doe dan wat inspiratie op door te kijken naar een oriëntaals interieur. Deze interieurstijl komt uit de verre Aziatische landen - denk aan Marokko, China en Japan. Bij een oriëntaals interieur staat het drukke kleurgebruik, lage tafels, veel kleden en kussens centraal. Een houten vloer zorgt tot slot voor een warme uitstraling. Maak je interieur af met een bijzondere lamp.

8. Vintage interieur

Ben je dol je op oude meubels? Laat ze dan lekker staan en maak er een compleet vintage interieur van. Waarschijnlijk heeft elk item zijn eigen, unieke verhaal. Veel te mooi om weg te doen en perfect om ze op te knappen in iedere gewenste kleur! Combineer je vintage meubels met moderne accessoires voor een compleet nieuw interieur. Wat dacht je van een bezoekje aan de kringloop? Goedkoop én hip!

9. Retro interieur

Veel mensen denken dat een vintage- en retro interieur hetzelfde is. Dit is niet helemaal waar - bij een vintage interieur zijn alle meubels minimaal 30 jaar oud en bij een retro interieur komen de meeste elementen uit de jaren ‘60. Een retro stijl bestaat uit opvallende kleuren en vrolijke, felle kleuren. Echte retrokleuren zijn oranje, geel en bruin. Leuk om je wand van een van deze kleuren te voorzien - of ga je liever voor een behang in een opvallende print?

10.  Modern interieur

Een modern interieur is helemaal van deze tijd. Deze woonstijl kenmerkt zich door strakke vormen, rechte lijnen en minimalistische meubels. Zo zorg je optisch voor meer ruimte! In een modern interieur zie je veel open ruimtes, inbouwkasten, weinig tot geen prints, zwart en witte kleuren, gladde vloeren en accessoires van glas, metaal en steen.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal