Draai voor klassieke weergave

Met deze tips blijven muggen écht weg uit je slaapkamer

De afgelopen periode is het heerlijk weer geweest, maar helaas zorgt dat er ook voor dat de muggen zich weer massaal laten zien. Zelfs nu het weer iets minder zomers wordt. En laten we nou niet zo’n fan zijn van muggen, zeker niet als ze je wakker houden uit je slaap met dat vermoeiende gezoem naast je oor. Hoe zorg je er nou voor dat de muggen je met rust laten tijdens je welverdiende slaap? Wij geven je een aantal tips.

Draag lichte kleuren

Muggen blijken zich vooral aangetrokken te voelen tot donkere kleuren en minder tot lichte kleuren. Daarnaast neemt donkere kleding meer warmte op en straalt hierdoor ook meer warmte uit. Muggen komen op warmte af, omdat hun prooien ook warmte uitstralen. Zorg er dus voor dat je licht beddengoed hebt en draag ook een pyjama in een lichte kleur, dan heb je een grotere kans dat de muggen je met rust laten.

Knoflook

Hoewel het misschien ook je familie en vrienden op afstand houdt, is dit toch wel het proberen waard. Maak gerechten klaar met lekker veel knoflook en wees er vooral niet te zuinig mee. Na het eten hiervan komen er door de poriën van je huid namelijk oliën vrij waar de muggen niet van houden.

Ventilator

Het is überhaupt al lekker om een ventilator naast je bed te hebben staan als het warmer weer is, maar het helpt ook nog eens tegen de muggen. Zij kunnen niet tegen een sterke luchtstroming opboksen. Tip: richt je ventilator naar de grond, daar vliegen de muggen het meest.

Maak je eigen kaars

Grote kans dat je de citroenkaars al hebt uitgeprobeerd om de muggen te weren. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met een zelfgemaakte antimuggenkaars. Deze maak je op de volgende manier:

- Vul een grote pot met verse takjes munt, rozemarijn, citroen, lavendel of kruiden van spijzen die je lekker vindt.
- Vul de pot verder met water en een paar druppels citronella.
- Stop een drijvende kaars in de pot en steek deze aan.

Lavendel

Dé geur die je in je huis wilt hebben als je veel last hebt van insecten: lavendel. Naast dat muggen op afstand blijven, blijven vliegen en motten ook weg door het veldbloempje. Je kunt lavendel trouwens ook gebruiken in je eigen verzorgingsproducten. Zoals doucheolie of bodylotion. Dit zal de muggen op afstand houden en je ruikt ook nog eens heerlijk!

Muggenstekker

Blijf je na de bovenstaande tips alsnog last houden van muggen? Dan kun je altijd nog een speciale muggenstekker proberen. Deze bestaat uit een flesje met vloeistof en een verdamper. Steek de stekker 2 uur voordat je gaat slapen in het stopcontact van je slaapkamer. De vloeistof die in de stekker zit, wordt dan verdampt. Dit zorgt ervoor dat muggen je slaapkamer mijden. De stekker verspreidt geen geur, dus je wordt niet wakker in een walm van citronella.

Toch geprikt? Bekijk dan deze video voor een aantal tips om de jeuk te verzachten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Libelle.nl.