Draai voor klassieke weergave

Met deze tips kun je tijdens het coronavirus toch Moederdag vieren

Moederdag 2020, het ziet ernaar uit dat de jaarlijkse familiebijeenkomsten met (klein)kinderen er dit jaar niet inzitten. Hoe kunnen we het toch vieren en de maatregelen in acht nemen? Deze tips helpen om moeders onder de huidige omstandigheden in het zonnetje te zetten tijdens Moederdag. 

Afspreken met Moederdag

Het is waarschijnlijk niet verstandig om met elkaar af te spreken op Moederdag, zeker niet wanneer je je zorgen maakt over de gezondheid van je moeder. Dat betekent niet dat je elkaar helemaal niet hoeft te zien of spreken. Plan een tijdstip in om met elkaar te videobellen, of pleeg een spontaan telefoontje. Zo kun je vanaf je tuin of balkon - mits daar WiFi is - proosten via een beeldscherm. Woont je moeder in de buurt? Rijd even langs om te zwaaien of op gepaste afstand bij te praten. 

Een kop thee en blad cadeau

Wil je jouw moeder op een unieke manier verwennen? Geef een kop thee en blad cadeau. Als er iets is dat bij Moederdag hoort, is het een rustmoment met een kopje thee. Pickwick heeft een actie, waarbij je gratis een gepersonaliseerde theelabel met een theezakje kunt versturen. Het enige dat je hoeft te doen is op de website je naam en e-mailadres in te vullen, en natuurlijk je persoonlijke tekst te typen. Daarnaast kun je haar verrassen met een tijdschrift op de deurmat. Bladen als Viva en Margriet bieden een abonnement met korting, dat je automatisch kunt laten stoppen na een bepaald aantal nummers. Of je geeft digitale tijdschriften cadeau met Tijdschrift.nl. 

Stel een fruitmand samen

Een fruitmand samenstellen is dit jaar wellicht een betere optie dan een versgebakken taart langsbrengen. Een goede weerstand en gezondheid zorgen er immers voor dat je minder snel ziek wordt. En een klein beetje zekerheid kunnen we in deze periode wel gebruiken. Zorg ervoor dat jouw moeder haar vitaminen binnenkrijgt. Haal fruit en lekkernijen bij de supermarkt of lokale groenteboer en stel zelf een mandje samen. Of bestel er een online via Greetz of Hippefruitmand.nl en laat hem direct op haar adres bezorgen. Een gezond ontbijtje met vrolijk lenteboeket zal ze ook waarderen.  

Stuur foto’s op Moederdag

Als je elkaar niet of weinig ziet, bieden foto’s een ideale mogelijkheid om elkaar alsnog te ‘zien’ op Moederdag. Stuur een recente foto via WhatsApp of e-mail naar je moeder, en duik eens in oude fotoboeken. Schrijft er een leuke anecdote of kort verhaal bij. Oude herinneringen ophalen kan ook op afstand.

Mocht jouw moeder geen gebruik maken van digitale mogelijkheden, kun je een fotobox samenstellen. Of je deze nu zelf print of laat printen; je bezorgt gegarandeerd een glimlach op haar gezicht. 

Wil je graag een keer videobellen? Met deze apps kun je gemakkelijk videobellen. Geef je toch liever een praktisch cadeau? Dit zijn de meest originele cadeaus voor haar.

Auteur: Anouk Bruel