Draai voor klassieke weergave

Moederdag 2021, hoe vieren we het dit jaar?

Zondag 9 mei is het weer zover: Moederdag 2021. Ondanks de maatregelen kan je een gezellige en feestelijke dag van maken. De jaarlijkse familiebijeenkomst met (klein) kinderen zit er misschien niet in, maar er is gelukkig nog een heleboel mogelijk. Deze 8 tips helpen om moeders onder de huidige omstandigheden in het zonnetje te zetten tijdens Moederdag. 

1. Afspreken ontmoette Moederdag

Afspreken op Moederdag is, zeker wanneer je zorgen maakt over de gezondheid van je moeder, niet gemakkelijk. Dat betekent niet dat je elkaar helemaal niet hoeft te zien of spreken. Ga in klein gezelschap, gedurende de dag, bij haar op visite. Zo heeft ze verdeeld over de dag, aanloop én aandacht.

Of plan een tijdstip in om met elkaar te videobellen, of pleeg een telefoontje. Zo kun je vanaf je tuin of balkon - mits daar wifi is - proosten via een beeldscherm. Woont je moeder in de buurt? Rijd even langs om te zwaaien of op gepaste afstand bij te praten. 

2. Doe samen een (online) workshop

Liefde gaat door de maag, óok op Moederdag. Daarnaast doe je het liefst iets samen met je moeder op Moederdag. De oplossing? Een (online) kookworkshop. Zo kan je bijvoorbeeld zelf pasta of bonbons maken. Je krijgt de ingrediënten toegestuurd, je volgt online instructies en kunt het samen (op afstand) doen. Wie zal het beste gerecht koken?  

3. Bezoek een natuurgebied

Wandelen is altijd fijn. Het is gezellig en goed voor je. Ook kan deze activiteit op afstand, waardoor je met een gerust gevoel samen kunt zijn. Daarnaast verbrand je met wandelen veel meer calorieën dan je denkt. Geniet van je daarna nog meer van je heerlijke taartje. Die heb je wel verdiend! 

4. Bloemen en bladcadeau

Wil je jouw moeder op een unieke manier verwennen? Geef een kop thee, bloemen en een blad cadeau . Als er iets is dat bij Moederdag hoort, is het een mooie bos bloemen. Als je het niet aandurft om langs te gaan, is het een aanrader om een ??mooi lenteboeket te bezorgen. Bloemen zijn altijd goed!

Daarnaast kun je haar verrassen met een op de deurmat. Bladen als Viva en Margriet bieden een abonnement met korting, dat je automatisch kunt laten stoppen na een bepaald aantal nummers. Of je geeft digitale tijdschriften cadeau met Tijdschrift.nl. 

5. Een (foto) puzzel

Is jouw moeder een enorme fan van puzzelen? Doe dan een (foto) puzzel cadeau! Op verschillende websites kan je een eigen puzzel maken met jouw favoriete foto. Een origineel cadeau en een leuke bezigheid. Puzzelen was niet zo vermakelijk. 

Maak zelf je eigen fotopuzzel

6. Een brievenbuspost cadeau

Ben je niet in staat of in de gelegenheid om langs te gaan? Een cadeautje via de post is een hele leuke manier om je boodschap onder de aandacht te brengen. Met deze leuke brievenbuscadeaus heb je gegarandeerd succes.

7. Stel een fruitmand samen

Een fruitmand samenstellen is dit jaar wellicht een betere optie dan een versgebakken taart langsbrengen. Een goede weerstand en gezondheid zorgen er immers voor dat je minder snel ziek wordt. En een klein beetje zekerheid kunnen we in deze periode wel gebruiken.

Zorg ervoor dat jouw moeder haar vitamineen binnenkrijgt. Haal fruit, noten en lekkernijen bij de supermarkt of lokale groenteboer en stel zelf een mandje samen. Of bestel een online en laat hem direct op haar adres bezorgen. Een gezond ontbijtje met een lief kaartje zal ze ook waarderen.  

8. Stuur foto's op Moederdag

Als je elkaar niet of weinig ziet, bied foto's een ideale mogelijkheid om elkaar alsnog te 'zien' op Moederdag. Stuur een recente foto via WhatsApp of e-mail naar je moeder, en duik eens in oude fotoboeken. Schrijft er een leuke anekdote of kort verhaal bij. Oude herinneringen ophalen kan ook op afstand.
Mocht jouw moeder geen gebruik maken van digitale mogelijkheden, kun je een fotobox samenstellen. Of je deze nu zelf print of laat printen; je bezorgt gegarandeerd een glimlach op haar gezicht. 

Bekijk deze mooie fotoboxen

Lees ook

Wil je graag een keer videobellen? Met deze apps kun je gemakkelijk videobellen . Geef je toch liever een praktisch cadeau? Dit zijn de meest originele cadeaus voor haar .

Auteur: Anouk Bruel