Draai voor klassieke weergave

De verwachte modetrends van 2020

Een nieuw jaar betekent ook weer een heleboel nieuwe modetrends voor dames en heren. Welke kleuren gaan we dit jaar veel zien en welke printjes zijn het meest populair dit jaar? Wij hebben het uitgezocht en de verwachtingen voor je op een rijtje gezet.

De grootste trend die we dit jaar in de mode kunnen verwachten is diversiteit. Steeds meer modehuizen gaan verschillende lichaamsvormen en maten omarmen. Dat juichen we vooral toe, want  de meeste mensen zijn niet voorzien van de ideale maat. De modellenwereld presenteert hun nieuwste collectie met modellen van alle kleuren, vormen en maten. Dit betekent ook dat veel nieuwe trends in alle maten verkrijgbaar zijn, en niet alleen maar leuk zijn voor mensen met maatje 36. Dat is goed nieuws!

Wintermode 2020

In de winter van 2020 borduren we voort op de stijl van het winterseizoen van 2019. Printjes die we bijvoorbeeld veel zien zijn dierenprints en het geblokte pied-de-poule. Populaire materialen zijn leer en corduroy.

Jaren ’70 stijl kleding

Corduroy past helemaal binnen de grootste trend van deze winter: de jaren ’70 stijl. Duik vooral je kast in om te kijken of je nog iets uit de jaren ’70 hebt liggen, want je bent er dit seizoen helemaal hip mee. Kraagjes, wijde, hoge broeken en rokken, en oranjetinten zijn helemaal terug van weggeweest. Ook in heel 2020 zullen we deze trend nog veel terugzien. Dat is fijn, want deze stijl is meteen is erg comfortabel: die strakke, (te) lage broeken hoeven niet meer.

Jaren ’90 stijl kleding

Daarnaast zien we de invloed van de jaren ’90 terug in het modebeeld. Grove sneakers, grote truien met slogans en trainingspakken zijn allemaal onderdeel van deze trend. Je kunt dit vertalen naar je eigen kledingkast door je sportief en casual te kleden en vooral niet bang te zijn voor wat felle kleuren. Deze zomer mag je kleding kleur bekennen!. 

Voorjaar/zomer 2020

In het voorjaar zijn de nieuwe trends vooral geinspireerd op de traditionele kleding van verschillende culturen. Dit betekent dat je veel stijlen door elkaar heen gaat zien, met veel verschillende kleuren en materialen. Vaak met een exotisch tintje en te combineren met de andere stijlen. Verschillende en vooral veel details zoals; ruches, laagjes, of tule passen daar uitstekend bij. 

Folklore de nieuwste trend

Iets wat vooral bij deze trend hoort is handwerk. Mooie borduursels, details met kralen en pailletten, plooien, of andere handgemaakte details, gaan de aandacht trekken in deze ‘folkloretrend’. Het mixen van verschillende kleuren is helemaal toegestaan. De ideale trend voor een creatief persoon. 

Patronen en printjes op kleding

De printjes die we veel terug zien dit voorjaar zijn tropische printen, strepen, stippen, en logoprints. Bij tropische printen kun je denken aan dierenprintjes of bloemen. Logoprints verwijzen naar grote merken als Burberry of Chanel, die steeds vaker hun eigen logo laten terugkomen als print op de kledingstukken.

Vrouwelijke silhouetten in de mode

Deze zomer is de vorm van onze kleding vrouwelijk. Hierbij kun je denken aan hoge, smalle tailles (het korset komt bijvoorbeeld weer terug), en pofmouwen om de vrouwelijke silthouetten extra te accentueren. 

Meer kledingtips nodig? Lees ook met deze kledingmissers lijk je ouder.

Bronnen: Beautify.nl, Fashionunited.nl, Rubriek.nl
Auteur: Quirine Brouwer