Draai voor klassieke weergave

Modetrends van 2021: modieus en functioneel

Mode is een vak apart, ondanks de trends is het kiezen van een nieuwe outfit niet altijd even gemakkelijk. Ga je voor de laatste mode, kies je liever comfortabel of gewoon wat jou het meest aanspreekt. Om je een beetje op weg te helpen: dit zijn 5 gangbare modetrends voor dit jaar.  

In 2020 moest de mode vooral comfortabel zijn. Blijft dat in 2021 ook zo? In tijden van crisis grijpen we graag naar het bekende, waardoor óók dit jaar de comfortabele kleding weer onderdeel van het modebeeld wordt. Zo keren de flatterende wijde broeken weer terug. Ken je ze nog?
Dit zijn de vijf overige trends voor dit jaar:

1. Pasteltinten voor dames én heren

De pasteltinten komen - in het voorjaar van 2021 - weer terug. Pasteltinten zijn de lichtste kleuren van het kleurenpalet en worden met grijs gemengd om de kleuren zachter te maken. Je kunt hierbij denken aan lichtgroen, lichtpaars, lichtblauw, zachtroze en zachtgeel.

Ook voor heren zijn de pasteltinten niet alleen geschikt voor een bruiloft of een ietwat chiquer diner, je draagt het het als een alledaagse outfit. Je kunt de pasteltinten combineren met beige of frisse witte stukken, als je niet volledig in kleur wil.

2. Basiskleding voor iedere garderobe

Het mag dit jaar simpel en terug naar de basis. Simpeler kan niet, zou je denken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een paar goede basiskledingstukken. Denk aan een spijkerbroek en een wit hemdje of t-shirt. Dan heb je vrijwel alleen nog een blazer of jasje nodig om je outfit compleet te maken. 

Daarnaast is het goed om een eenvoudige, witte blouse in te slaan die je op elke broek en tijdens elke gelegenheid kunt dragen. En voor de dames onder ons: een zwarte (lange) jurk voor de zomeravonden die eraan komen, is een kledingstuk dat prima in een basisgarderobe past. 

Modetrends_witte_blouse

3. Comfortabele mode

Huispakken zijn nog nooit zo goed verkocht als het afgelopen jaar. Dit jaar behouden we de comfortabele kledingstukken in onze kast. We combineren het op een manier om toch stijlvol de deur uit te gaan, zonder dat het lijkt alsof je net uit je bed komt. Zo doet een soepelvallende pantalon het goed, voor zowel dames als heren.

De huispakken zien we in een wollen uitvoering, een combinatie van wijde broek en blazer in lekkere strech stof en zelfs in een zijdezachte pyjama variant. Deze laatste is voornamelijk voor de echte modeliefhebber weggelegd, gecombineerd met een paar witte gympen. 

4. De trui waar we het hele jaar dol op zijn

De sweater of pullover is een trui die mag blijven. Dit doet je misschien denken aan mode voor jongeren op straat, niets is minder waar. En het zit nog lekker ook. Draag een sweater met capuchon om je haren te beschermen tegen de regen of neem een sweater - met een ronde hals - mee als het afkoelt tijdens een voorjaarswandeling. Het voordeel van deze trui is dat je het altijd kunt dragen, zelfs over andere kledingstukken heen. Of je nu een blouse, T-shirt of jurk aan hebt. En krijg je het te warm, dan knoop je hem om je nek of middel. 

5. Waar mode begon: Frankrijk

Naast basis- en comfortabele kledingstukken, gaan we dit jaar naar de Franse stijlen. Dat houdt in: voor dames vrouwelijke accenten zoals een shirt met pofmouwen of een opvallende kraag. Niet voor niets heeft al dat videobellen er het afgelopen jaar voor gezorgd dat de aandacht van mode naar de bovenkant is verschoven. Voor heren betekent dit een trui of shirt met Bretonse strepen, de streep die is ontstaan bij de Franse zeelieden. Het shirt heeft een ronde boothals en 21 blauwe en 21 witte strepen.

De mode was nog nooit zo toegankelijk: functioneel en toch modieus!

Lees ook

Bronnen: Elle, FashionUnited
Auteur: Anouk Bruel