Draai voor klassieke weergave

Deze onderwerpen werden in 2021 het meest opgezocht

Het was weer een veelbewogen jaar. Helaas zitten we nog steeds in de coronapandemie, maar dat is uiteraard niet het enige dat er in 2021 is gebeurd. Benieuwd welke onderwerpen het afgelopen jaar het meest besproken en online gezocht zijn?

Wij zochten uit naar welke onderwerpen mensen het afgelopen jaar het meest online op zoek gingen, en daar kwamen een aantal opvallende dingen uit.

Plek 1: Het meest gezocht in 2021 is Peter R. de Vries

Negen dagen lang hield heel Nederland haar adem in, terwijl Peter R. de Vries in het ziekenhuis vocht voor zijn leven. Op 6 juli 2021 werd de misdaadverslaggever neergeschoten in Amsterdam, nadat hij de studio van RTL Boulevard verliet. Negen dagen later werden zijn verwondingen hem fataal. Nederland reageerde geschokt op de brute moord van de geliefde en gedreven misdaadjournalist, die een sleutelrol speelde in het oplossen van verschillende misdaadzaken. Zijn naam werd in 2021 dan ook het allermeest opgezocht op het internet.

Plek 2: EK 2021

We zijn en blijven een voetballand. Helaas was het EK van 2021, dat al een jaar werd uitgesteld vanwege corona, geen daverend succes voor Nederland. Het Nederlands elftal moest het veld ruimen in de achtste finales, toen het met 0-2 van Tsjechië verloor. Lang hebben de Nederlandse voetbalfans dit jaar niet kunnen genieten van hun geliefde sport. Volgend jaar is het alweer tijd voor het WK:  nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Plek 3: Stemwijzer

Ja, ook dat gebeurde er dit jaar: er waren verkiezingen voor een nieuw kabinet. Men trok massaal naar de coronaproof stembussen, waar je voor de verandering dit keer het rode potloodje mocht meenemen. Daar wilde men natuurlijk wel voorbereid staan en zochten mensen daarom massaal naar de stemwijzer, zodat die hen kon ondersteunen in hun keuze.

Plek 4: Avondklok

In januari van dit jaar werd de veelbesproken avondklok ingevoerd. Er mocht na 21.00 uur ’s avonds niemand meer op straat zijn, tenzij dit nodig was voor werk of noodgevallen. De maatregel leidde tot veel protest en boetes. Gelukkig ontstonden er ook leuke initiatieven: zo organiseerden sommige straten ‘raamfeestjes’, waarbij iedereen in zijn eigen raamopening danste op muziek.

Plek 5: Testen voor Toegang

En in de zomer mochten we er weer volop op uit. ‘Dansen met Jansen’ en ‘Testen voor Toegang’, waren de motto’s van een korte zomer waarin clubs, festivals en kroegen eindelijk weer realiteit waren. Het eerste weekend, waarop men weer tot in de late uurtjes mocht dansen, vormden zich lange rijen voor de locaties waar men zich kon laten Testen voor Toegang, sommige van wel 2 uur lang.

meest besproken 2021

Andere veel gezochte onderwerpen:

Naast de top 5 zijn er natuurlijk nog véél meer onderwerpen waar veel naar gezocht en over gesproken werd. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Meest gezochte sporter: Christian Eriksen
  • Meest gezochte acteur: Alec Baldwin
  • Meest gezochte serie: Squid Game
  • Meest gezochte muzikant: Bilal Wahib
  • Meest gezochte voetbalclub: Ajax
  • Meest gezocht recept: Rode kool
  • Meest gezochte politicus: Sigrid Kaag
  • Meest gezochte Formule 1-coureur: Max Verstappen

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer