Draai voor klassieke weergave

Dit is de oplossing om van je onafgemaakte klussen in huis af te komen

In samenwerking met:

Klusjes die maar blijven liggen, we kennen ze allemaal. Een gloednieuwe lamp die nog in de verpakking zit, een keukenkastje dat niet meer goed sluit, een kraan die maar blijft druppen of het aansluiten van je kookplaat. Omdat je er geen tijd voor hebt, of niet wéér bij de handige buurman wil aankloppen: de klus wordt uitgesteld. 

Huishoudelijke klusjes kun je zonder moeite jaren vooruitschuiven. Je wordt er immers vanzelf ‘Oost-Indisch blind’ voor. Nu we massaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, kun je er eigenlijk niet meer omheen. Je kijkt televisie en ergert je dagelijks aan het stopcontact, dat duidelijk aan vervanging toe is. Je leest de krant en hoort constant de lekkende kraan op de achtergrond.

Als je eenmaal begint na te denken over de onafgemaakte klussen die je thuis hebt liggen, lijkt er geen einde aan je to-do lijst te komen. Wij hebben de klussen, die het vaakst blijven liggen, op een rijtje gezet. 

Top 10 onafgemaakte klussen 

 1. Plinten (vast)leggen
 2. Muren verven
 3. Plafonds witten
 4. Kabels en snoeren wegwerken
 5. Slimme apparaten verbinden
 6. De badkamer kitten
 7. Een kraan plaatsen
 8. Lampen ophangen
 9. Schakelaar repareren
 10. Een lekkende kraan repareren

Zorg voor een goed plan als je gaat klussen

Het toverwoord om de klus eindelijk op te pakken is: voorbereiding! Een goed begin is het halve werk. Zorg voor kennis en techniek: weet welke materialen en gereedschap je nodig hebt. Maak dan een haalbare planning: maak het tijdschema niet te krap. Houd rekening met tegenvallers én zorg voor voldoende rust. Nog even snel iets afmaken en doorgaan tot in de late uurtjes? Dat is verleidelijk, maar kost vaak meer dan het oplevert. Een foutje loert om de hoek als je vermoeid bent en de volgende morgen ben je weer fris. Zo voorkom je ook tegenzin en dat merk je aan het resultaat!

Herkenbaar zo'n onafgemaakte klus? Ja, dat dacht Centraal Beheer ook en ze bedachten daarvoor Klushulp. En goed nieuws! Ze klaren de klus voor iedereen. 

Wat doet deze Klushulp allemaal?

Deze klushulp is net als een schoonmaakhulp. Alleen komen ze niet langs om schilderijen af te stoffen of het laminaat te dweilen. Het zijn vakmannen die vooral herstel- of installatie klusjes in en om het huis doen:

 • Ze komen juist om jouw schilderijen één voor één op te hangen en het laminaat netjes te leggen; 
 • Om die cv-ketel aan te pakken, waar je eigenlijk - vanaf dat je er bent komen wonen - niet meer naar om gekeken hebt; 
 • Om eindelijk dat wifi-netwerk goed te installeren, zodat je kunt videobellen met familie en vrienden;
 • Of om de slimme verlichting die je een keer hebt aangeschaft, te koppelen aan je smartphone. Zodat je vanuit je leesstoel de lamp feller kunt zetten, als het donker begint te worden.

Centraalbeheer_klushulp_startpagina

Je Wifi-netwerk installeren

Voor de generatie die is opgegroeid met Instagram en Snapchat is het gebruik van wifi niet weg te denken. Voor volwassenen en senioren tegenwoordig ook. Alleen als je minder bekend bent met technologieën, is het installeren van een wifi-netwerk zo makkelijk nog niet. Mocht het installeren je wel gelukt zijn, kan je tegen het volgende probleem aanlopen: het signaal is niet sterk genoeg. De vakman die langskomt kan het signaal meten en bij problemen naar een oplossing zoeken. Na het verhelpen van je verbindingsproblemen kun je weer zonder hinder het internet op voor het nieuws, contact met anderen of online winkelen.

Je slimme apparaten installeren

Als je wifi-netwerk goed werkt, kan je eindelijk je slimme apparaten installeren aangezien de meeste apparaten verbonden zijn met het internet. Met slimme apparaten bedoelen we schakelaars, radiatorknoppen, thermostaten en rolluiken die je stuk voor stuk vanaf je tablet of smartphone kunt bedienen. Hoe je zo'n bedieningsapp gebruikt kan de vakman, na het voltooien van de installatie, je meteen even uitleggen. Dan hoef je niet zelf de - vaak ingewikkelde - handleiding door te nemen, wel zo makkelijk. 

Zo kun je de klushulp inhuren

Je hoeft geen klant van Centraal Beheer te zijn om van Klushulp gebruik te maken. Iedereen heeft tenslotte een actielijst met onafgemaakte klussen. De afspraak kan je gemakkelijk online maken en je bepaalt zelf wanneer je dat wilt: overdag, ’s avonds en in het weekend. Bovendien hoef je niet de hele dag te wachten op de deurbel, want de hulp komt in het door jouw aangegeven tijdvak. 

TIP: Als je niet tevreden bent met Klushulp, neem dan gewoon contact met ze op. Centraal Beheer hanteert namelijk een Komt Goed Garantie. 

Ben jij er al aan toe om eindelijk die onafgemaakte klussen aan te (laten) pakken? Centraal Beheer biedt al meer dan honderd jaar hulp aan en vooral gemak met deze klushulp. Gun jezelf de hulp, zodat je thuis extra kunt genieten en meer tijd hebt voor familie, koken, series, sport of hobby's. 

Auteur: Anouk Bruel

In samenwerking met: