Draai voor klassieke weergave

Met deze 6 kapsels zie je er ouder uit dan je bent

Als je haar maar goed zit! In dit geval kunnen we deze uitspraak wel heel letterlijk nemen. Want je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het juiste kapsel doet wonderen voor je uitstraling. En het verkeerde kapsel geeft je er zonder pardon tien jaar bij. Om haarblunders te voorkomen zet Margriet.nl voor je op een rij wat je beter níet kunt doen:

1. Te donkere kleur

Naarmate je ouder wordt, wordt je haar dunner. Heel donker haar tegen een lichtere hoofdhuid kan dat dunner wordende haar extra benadrukken. Daarnaast legt de donkere kleur een schaduw op je gezicht, waardoor eventuele rimpels dieper lijken. Wat je het beste kunt doen? Verf je haar twee tot drie tinten lichter of ga voor highlights rond je gezicht. Laat koele tinten links liggen en ga juist voor warme kleurtinten. Heb je van jezelf bijvoorbeeld een koele of donkerbruine kleur? Ga dan eens voor een zachtere kleur zoals chocoladebruin.

2. Te lichte kleur

Een lichte tint in je haar kan heel mooi zijn, maar let er wel op dat de tint niet overeenkomt met de tint van je huid. Dit maakt namelijk flets. Een beetje contrast zorgt juist voor een gezonde gloed. Heb je bijvoorbeeld heel lichtblond haar? Geef je coupe eens meer diepte met karamelkleurige lowlights.

3. Te kort

Wil je er een beetje jong uit blijven zien? Laat ‘coupe kort en conservatief’ dan achterwege. Zo lang je haar nog vol en gezond is, is er eigenlijk geen enkele reden om het kort te knippen. Ook niet als je denkt dat dit beter bij je leeftijd past. Ben je je lange lokken toch echt zat? Ga dan voor een rommelig en speels kort kapsel. Dit kapsel zal je een moderne uitstraling geven en is makkelijker te stylen dan een kort kapsel met strakke lijnen.

4. Te lang

Te kort haar is niet aan te raden. Maar té lang haar doet ook weinig voor je gezicht. Haar dat te lang is, valt namelijk slap naar beneden en doet hetzelfde met je gezichtskenmerken. Lang haar zonder vorm, afgemaakt met de klassieke midden scheiding, is dan ook één van de meest verouderde kapsels die je kunt nemen. Wat te doen als je lange haar je dierbaar is? Ga dan bijvoorbeeld eens voor een lange bob (ook wel een ‘lob’ genoemd). De langste laag valt tot net over je sleutelbeen. Ook een asymmetrisch kapsel is een goed idee, omdat het de aandacht afleidt van eventuele fijne lijntjes in je gezicht.

5. Wat te doen bij grijze lokken?

Grijs haar hoeft je echt niet ouder te doen lijken, míts je de kleur mooi houdt. Grijs haar dat gelig wordt, heeft hetzelfde effect op je gezicht als gele tanden. Probeer je grijze haren daarom stralend te houden met speciale glansshampoos en haarproducten met een uv-filter. Is je haar voor meer dan de helft grijs? Was het dan met een zilvershampoo om de gele kleur te neutraliseren. Als je grijze haren ondanks alles stug hun gele glans behouden, kun je het in een lichte blondtint verven om het verouderende effect weg te nemen. En vergeet in dat geval niet je haar iets meer diepte te geven met mooie high- of lowlights.

6. Hip of een tikkeltje extreem?

Een degelijk kapsel is nergens voor nodig. Maar een net iets te extreem kapsel of een super opvallende kleur kan je jaren ouder laten lijken. Hiervoor geldt hetzelfde als wanneer je kleding draagt die niet bij je leeftijd past, of als je teveel make-up gebruikt. Laat de laatste kapseltrends daarom lekker links liggen en ga voor tijdloos.

Wat te doen met dunner wordend haar?

Dat je haar dunner wordt, naarmate je ouder wordt is een feit. Gelukkig zijn er genoeg kapsels die ervoor zorgen dat dit helemaal niet opvalt. Weten welke coupe je het beste kunt kiezen? En welke trucjes je haar voller laten lijken? De opties variëren gelukkig van vlot kort tot mooie lange lokken! Lees het op Margiet.nl: Dit zijn de 7 beste kapsels voor vrouwen met fijn haar.