Ga naar de inhoud

Dit is jouw jaarhoroscoop voor 2022: van werk tot liefde en gezondheid


Of je nu een leuk of minder leuk jaar achter de rug hebt, een nieuw jaar biedt weer nieuwe mogelijkheden. Ben je benieuwd wat jou komend jaar te wachten staat? De sterren kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten met jouw jaarhoroscoop voor 2022.

In deze jaarhoroscoop lees je per sterrenbeeld wat er in de sterren staat op het gebied van werk, relaties, vriendschappen en emoties. 

Ram (21 maart – 19 april)

Dit wordt voor jou een heel snel bewegend en actief jaar, waarbij de focus ligt op je carrière of het volgen van je passies. Dit komt doordat Mars aan het begin van het jaar snel door de hemel beweegt, de planeet die het sterrenbeeld Ram stuurt. Deze planeet staat symbool voor succes en carrière. Mars vertraagt aan het einde van het jaar, en daarmee ook jouw tempo. Je liefdesrelatie en sociale interacties komen op een laag pitje te staan, omdat jij je alleen op je successen wilt focussen. Mocht je nieuwe mensen ontmoeten, zal dit waarschijnlijk ook in relatie staan tot jouw professionele leven.

Stier (20 april – 20 mei)

Dit wordt een jaar waarin jij nogal worstelt met dingen uit het verleden, waarbij met name oude patronen je in de weg zitten. Dit jaar staat dan ook in het teken van deze oude patronen leren loslaten, en meer zelfvertrouwen krijgen. Je hebt hier veel vrijheid en ruimte voor nodig, die je dan ook binnen je relaties zal vragen. Niet iedereen is even begripvol. De relatie met broers of zussen kunnen echter juist sterker worden dit jaar. Je veranderingen zullen eerst traag gaan, maar daarna steeds sneller, met een hoogtepunt in november.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Jij bent gek op verandering en nieuwe dingen uitproberen, en daar krijg jij het aankomende jaar volop de kans voor. Er komen veel nieuwe mogelijkheden op je pad en je gaat heel veel plezier en voldoening beleven aan het aangrijpen van deze kansen. Dit betekent mogelijk ook een nieuwe start of grote verandering in jouw carrière. Je relaties staan wel onder spanning en kennen veel onzekerheid. Dit kan opgelost worden als jij datgene op orde brengt, waar je al langere tijd tegenaan hikt.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Dit jaar worden jouw ogen geopend en leer je anders denken. Oude vooroordelen, die jou in de weg zaten, laat je dit jaar varen. Dit zorgt weer voor nieuwe mogelijkheden en avonturen. Je carrière is dit jaar dan ook heel succesvol, en alle dingen die je uitprobeert betalen zich terug. Zelfs pogingen die mislukken leggen de basis voor iets beters. Waar het wat minder soepel gaat, zijn je (romantische) relaties. Die verlopen stijfjes en gaan gebukt onder zware emoties. In oktober worden de kaarten opnieuw geschud en komt er mogelijk een nieuw iemand in je leven.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Jij zit dit jaar vol inspiratie en ideeën, maar kunt hier gefrustreerd door raken omdat je geen richting of uiting aan deze ideeën kunt geven. Je moet eerst leren om oude dingen los te laten die misschien altijd goed hebben gewerkt, maar die jou in de toekomst niet gaan dienen. De veranderingen die jij in je leven wilt bereiken, worden steeds weer afgeremd door je omstandigheden. Op werkgebied wordt het een onverwacht jaar, en zal niets gaan zoals je gepland hebt. Ook je liefdesleven wordt onstuimig, met mogelijk de terugkeer van iemand uit je verleden, waarna je lastige keuzes moet maken.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Jij hebt altijd graag controle en zit hiermee vaak vast in precisie en details. Dit jaar moet je leren groter en abstracter te durven denken, en minder te plannen en vast te leggen. ‘Go with the flow’, dat wordt jouw motto van 2022. Probeer grote beslissingen of het aangaan van verplichtingen dit jaar af te houden. Dit betekent dat je je passief opstelt wat betreft relaties. Grote initiatieven komen altijd van de ander, en hierin moet jij je controle en verwachtingen loslaten. Op het gebied van werk kun je tegen het einde van het jaar meer verantwoordelijkheid verwachten, en dit pak jij succesvol op.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Jij hebt een lastig jaar achter de rug, maar komt in 2022 weer helemaal terug met een stijgende lijn. Je handelt losse eindjes uit 2021 af en daarmee groeit ook jouw zelfvertrouwen weer. Nu is het zaak om een stabiele basis voor jezelf te bouwen waar je mee verder kunt, en je weet precies hoe je dat moet doen. Of het nu gaat om relaties, woonsituaties of werk, je weet goed wat er nog mist. Je kunt er dit jaar ook achter komen dat je werk niet meer zo bevredigend is als je zou willen, en gaat daarom bij jezelf na of je nog wel doet wat je wilt doen. Op het gebied van liefde zou je wel eens een groots, een nieuw begin te wachten kunnen staan.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Jouw grote mate van intensiteit en controledrang zit je nogal eens in de weg. Dit jaar word je uitgedaagd om dit los te laten, wat enorm spannend maar óók heel leuk kan zijn. Je romantische leven zal heel rijk en intens worden, als je je kunt laten meevoeren op de stroom van gebeurtenissen. Op het gebied van werk moet je oude dromen leren loslaten, zoals het streven naar die promotie. Je besluit in plaats daarvan een compleet andere kant op te gaan, zonder haast te hebben. Voorlopig zit je nog wel even goed, maar de eerste zaadjes zijn geplant.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Je zit dit jaar vol optimisme en ideeën, die grote risico’s met zich meebrengen. Je zou je ergens in kunnen storten dat nergens op uitloopt, of zo overweldig worden door alle keuzes dat je er géén kunt maken. Hierdoor kun je grote kansen mislopen. Je moet leren orde in je ideeën aan te brengen en een stap terug te nemen om bij jezelf na te gaan of iets wel of niet haalbaar is. Is dat het wel, moet je ervoor gaan en kunnen er mooie dingen gebeuren. Ook in de liefde zit je tussen verschillende keuzes vast: een volgende stap zetten, of blij zijn met hoe het is? Misschien probeer jij iets in gang te zetten waar de ander niet klaar voor is.

Steenbok (22 december – 19 januari)

De dingen die het afgelopen jaar compleet misgingen en steeds terugkeerden, gaan in 2022 eindelijk langs je heen. Daarom krijg je dit jaar de kans om je leven weer op de rails te krijgen en vooruit te kijken. Omdat er weinig gebeurt, kan het voelen alsof je vastzit, maar dat hoort erbij. Die stabiele basis opbouwen is het belangrijkste, de rest komt vanzelf wel weer. Je persoonlijke sociale leven krijgt nieuwe energie, met nieuwe mensen, maar die brengen ook emotionele kwesties naar boven die je de afgelopen 2 jaar hebt weggeduwd.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Dit kan jouw mooiste jaar ooit worden. Je hebt het gevoel dat je beloond wordt voor je harde werk de afgelopen jaren, op persoonlijk en professioneel vlak. Je krijgt de ruimte om je ideale leven samen te stellen, waarbij je afscheid neemt van dingen die je niet dienen. In je relatie zijn er ook nieuwe ontwikkelingen maar die houden jullie nog even voor jezelf, om er met volle teugen van te genieten. In het begin van het jaar wordt duidelijk dat je geen zin hebt om te blijven waar je zit qua werk, en in oktober komt er een bijzondere kans op je pad. Die kan echter wel vragen om een groot aanpassingsvermogen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Dit wordt een jaar van ongekende mogelijkheden maar niet van gegarandeerd succes, daar zal je zelf hard voor moeten werken. Jij bent echter bereid om dit te doen en zal dit jaar in jouw omgeving vooroplopen wat betreft vooruitstrevendheid en nieuwe ideeën. Hierdoor kun je extra in de schijnwerpers komen te staan, wat niet bij iedere ‘Vis’ even gewaardeerd wordt. Je relatie is je stabiele, vertrouwde factor die je met beide benen op de grond houdt. Succes op werk wordt dit jaar sterk bepaald door de hoeveel plezier die je eraan kunt beleven. Als dit niet het geval blijkt te zijn, zijn er genoeg nieuwe mogelijkheden.

Lees ook:

Meer over: