Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Waarom geven wij ondanks stijgende kosten nog steeds (massaal) aan goede doelen?

In samenwerking met:

Het dagelijks leven is de laatste tijd op veel vlakken een stuk duurder geworden. Voor bijvoorbeeld boodschappen, energie en brandstof betalen we steeds meer. Hoe kan het dan dat we ondanks die stijgende kosten nog steeds trouw blijven doneren aan goede doelen? 

Door de corona-pandemie is het aantal collectanten met 25% afgenomen afgelopen jaar. Desondanks waren de inkomsten voor goede doelen bijvoorbeeld in 2020 ruim 3 miljard euro. Ten opzichte van een jaar daarvoor was dat een stijging van 5%. Opvallend is dat we het belangrijk vinden om vooruitstrevende doelen in de zorg momenteel te steunen. Het kan dat dit te wijten is aan alle recente aandacht via radio, tv en sociale media, voor de zorg en zorgtaken vanwege alle perikelen rondom corona. 

Tekst gaat verder onder de advertentie.

5 redenen waarom we royaal doneren:

1. Het geeft een goed gevoel

Een ander helpen kan je uiteraard een heel goed gevoel geven. Als je het zelf goed hebt, dan ben je daar waarschijnlijk dankbaar voor en wil je dit ook met anderen delen. Ook ervaringen als het meemaken van ziektes (in jouw omgeving) of het zien van armoede of andere ellende kunnen bijdragen tot het steunen van goede doelen. Geven geeft gewoon een fijn gevoel.

2. Goedaardigheid

Sommige mensen durven kortweg geen ‘nee’ te zeggen. Collectanten afwimpelen bij jouw voordeur of bij de ingang van een winkel is soms lastig. Ze kunnen erg overtuigend en vasthoudend zijn. Ook kan de omgeving waarin je leeft een rol spelen bij de donaties die je doet. Wat doen de mensen om je heen? Voel je je misschien verplicht? Vraagt een familielid of vriend om een donatie, dan kan het moeilijk zijn om dit te weigeren. 

3. Voordeel voor jezelf

Door te doneren kun je er zelf ook op vooruit gaan. Niet alleen vanwege een goed geweten. Er zijn goede doelen die een loterij verbinden aan een gift. Dit is natuurlijk een win-win-situatie. Je maakt kans op een beter leven terwijl je anderen een helpende hand biedt.

4. Wereld willen verbeteren 

Door te geven aan een goed doel kun je het gevoel hebben dat je de wereld in positieve zin verandert: dat je bijdraagt aan een betere wereld. Wil je iets veranderen aan het klimaatprobleem, behandelingen voor levensbedreigende ziektes mogelijk maken of mensen in ontwikkelingslanden helpen? Welk doel je wilt steunen is uiteraard heel persoonlijk. Gevers vinden het overigens heel belangrijk om te zien dat hun geld goed terecht komt.

5. Verbondenheid

Een goed doel steunen dat doe je niet alleen. Samen met een grote community van duizenden andere donateurs steun je samen een (goed) doel. Daar wil je toch ook bij horen? De verbondenheid geeft je kracht én status.

Wat maakt Startlot Loterij zo uniek

De Startlot Loterij is een samenwerking tussen Startpagina en Care-a-Lot, de gezondheidsloterij van Nederland. Met de loterij willen we bijdragen aan een duurzame gezondheidszorg voor iedereen. Als loterij-deelnemer heb je niet alleen een grote kans om mooie geldprijzen te winnen, maar de goede doelen en organisaties winnen altijd wanneer je meespeelt. Dat is de oplossing van Startlot. Jij doneert direct elke trekking aan het door jou gekozen doel. Daarnaast heb je een hoge winkans van 1 op 5 en maak je kans op mooie prijzen. Speel ook mee!

In samenwerking met: