Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Met deze 7 drankjes geef je je immuunsysteem een oppepper

Het coronavirus blijft nog wel even bij ons. Een specifieke behandeling tegen het virus is er tot dusver niet. Het afweersysteem moet het virus overwinnen. Daarom is het belangrijk om goed voor je immuunsysteem te zorgen. Hoe sterker je immuunsysteem is, hoe kleiner de kans dat je ziek wordt. En als je onverhoopt toch ziek wordt, helpt je immuunsysteem je om sneller te herstellen. Deze 7 drankjes geven je immuunsysteem een oppepper. 

We schreven al eerder 7 tips om je immuunsysteem te versterken. De meeste tips gingen over voeding, waar de basis ligt voor een gezond en sterk immuunsysteem. Het is slim om zoveel mogelijk zink, vitamine C en vitamine D en vezelrijk voedsel te nuttigen. Je kunt natuurlijk vitaminepillen gaan slikken of heel veel fruit gaan eten, maar wist je ook dat je voedingsstoffen heel makkelijk kan drinken? Deze 5 drankjes zijn makkelijk, lekker en enorm goed voor je weerstand

Een glas versgeperste jus d’orange

Citrusvruchten zitten bomvol vitamine C. Drink daarom bij voorkeur in de ochtend, elke dag een glas versgeperste sap jus d’orange. Naast sinaasappels heb je natuurlijk nog veel meer citrusvruchten. Zo kun je ook grapefruits, citroenen of mandarijnen uitpersen. Of je maakt een combi! Deze grote hoeveelheid vitamine C kan infecties in het lichaam tegengaan. 

Glas tomatensap

Vind je citrusvruchten maar niets? Probeer dan eens verse tomatensap te drinken. Dit is een goed en lekker alternatief. Tomaten zitten namelijk ook vol met vitamine C. Een glas tomatensap helpt bij de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in standhouden van de weerstand. Daarnaast bevat een tomaat kalium, wat weer zorgt voor het goed functioneren van zenuwen en spieropbouw. 

Watermeloen en muntsmoothie

Houd je van smoothies? Dan is dit drankje iets voor jou. Snij wat watermeloen in stukjes en gooi dit in de blender. Watermeloen bevat lycopeen, een stofje dat je immuunsysteem stimuleert. Voeg hierna wat munt toe. Als je neus verstopt zit, zal dit helpen om gemakkelijker te ademen. Munt bevat namelijk menthol. 

Gemberthee

Gember staat bekend om zijn zuiverende werking. Het heeft een reinigende werking op je lymfestelsel. Je lymfeklieren helpen je lijf om schadelijke stoffen af te voeren, met name bij ontstekingen. Het eten van gember zorgt ervoor dat gifstoffen geen kans krijgen om zich op te hopen in je organen. Daarnaast verbetert gember je bloedcirculatie. Voor een extra boost kan je er nog wat kaneel toevoegen, want door kaneel worden de bacteriën in je systeem trager en vermenigvuldigen ze zich minder snel.

Groentesap

Boerenkool, broccoli en spinazie zitten vol vitamines en mineralen. Denk aan vitamine A, K, C en mineralen zoals; calcium, koper, kalium en magnesium. Deze stoffen zijn erg goed voor je weerstand en de combinatie doet wereldwonderen. Hoewel deze smoothie niet erg aantrekkelijk klinkt, zal de smaak je zeker kunnen verrassen. 

Citroenthee

Zoals we al eerder schreven, zijn citrusvruchten goed voor je immuunsysteem. Nou kunnen wij enigszins begrijpen dat je een glas citroensap iets te zuur vindt. Drink daarom citroenthee. Dit is erg gezond en een stuk minder zuur. Citroen zit vol vitamines en antioxidanten, wat je immuunsysteem een enorme oppepper zal geven. Ook helpt citroen ontstekingen te verminderen. Kook wat water en voeg hier wat citroenschijfjes aan toe. 

Smoothie van blauwe bessen

Ook een smoothie van blauwe bessen is een aanrader. Blauwe bessen zijn lekker, bevatten weinig calorieën en zitten vol goede vitamines. In blauwe bessen zitten diverse vitamines die je lichaam nodig heeft, namelijk vezels, vitamine C, vitamine K en mangaan. Blauwe bessen hebben al een lekkere smaak van zichzelf, maar zijn ook lekker te combineren met frambozen of aardbeien. 

Lees ook: 7 tips om je immuunsysteem te versterken. Ben je in de overgang? Dan is het recept van Sassy-water een aanrader voor jou. Dat werkt goed voor je immuunsysteem en vermindert vooral buik-vet. 

Auteur: Ilse Bloemendal