Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Waarom zijn we zo gek op seks? 10 redenen

Seks. We praten er graag over en hebben het maar al te graag. Waarom eigenlijk? Lees hier 10 redenen waarom seks belangrijk is, waarom we het lekker vinden én waarom sommigen nooit genoeg krijgen van seks.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

Waarom hebben we seks?

Nederlanders hebben het liefst minimaal 1 keer per week seks. Mensen hebben seks om verschillende redenen. De voornaamste reden is dat we het lekker vinden. Echter gaat seks om meer dan plezier. Denk aan aantrekkingskracht, opgewondenheid, intimiteit, liefde, voortplanting of affectie. Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen ook om andere redenen seks hebben. Om erbij te horen bijvoorbeeld of om een salarisverhoging af te dwingen.

10 redenen waarom seks belangrijk is

  1. Seks is ontspannend
  2. Het zet de deur open voor intimiteit
  3. Verlaagt de bloeddruk
  4. Vermindert de kans op een hartaanval
  5. Houd het immuunsysteem actief
  6. Is een gezonde pijnstiller
  7. Boost je libido
  8. Maakt je vrolijk 
  9. Helpt je blaas onder controle te houden
  10. Bevordert de slaapkwaliteit

Waarom we seks lekker vinden

Seks doet wat met het menselijk lichaam. Je lichaam kent verschillende erogene zones die je opgewonden maken. Bij de man is de eikel van de penis een belangrijke zone en bij de vrouw is dat het topje van de clitoris. Deze bevatten enorm veel zenuwen, waardoor je veel voelt als iemand ze aanraakt. Een nek of een rug kan een erogene zone zijn. Dit verschilt per persoon.

Ook in je brein gebeurt een hoop. Wanneer iemand je op een opwindende manier aanraakt, komen er verschillende chemische stofjes vrij in je hersenen. Op hetzelfde moment gieren de hormonen door je lichaam. Als je een hoogtepunt bereikt, stopt een deel van je brein kort met werken. Hierdoor denk je nergens meer aan en voel je alleen maar genot. Dit heet klaarkomen. Een fantastisch gevoel!

Seks is de ultieme manier om je te verbinden met je geliefde

Naarmate je ouder wordt, speelt intimiteit een steeds belangrijke rol in het leven. Seks speelt hier ook een grote rol in. Het is een magische verbinding tussen 2 mensen - en daarom de ultieme manier om je te verbinden met je geliefde. Seks is niet alleen geslachtsgemeenschap. Onder seksualiteit vallen alle handelingen die gericht zijn op intiem contact. Van zoenen tot het samen kijken van porno. Benieuwd naar een erotische film? Bekijk deze lijst van opwindende films

Waarom we nooit genoeg krijgen van seks

Door de genoemde redenen krijg je nooit genoeg van seks. De precieze reden verschilt per persoon. Het kan zijn dat jij het bed in duikt vanwege de intimiteit, maar je sekspartner het dit keer doet uit pure lust. Dit is niet erg, zolang het maar goed voelt voor jullie beiden. Veel mensen vragen zich wel af hoeveel seks per week normaal is. De één doet het elke week, de ander doet het een keer per maand. Lees hier hoeveel seks gemiddeld is.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal