Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Pasen 2022: dit zijn de decoratietrends

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent ook dat Pasen voor de deur staat. Dit jaar mag het eindelijk weer een uitgebreid paasontbijt of -brunch worden, gezellig met de hele familie bij elkaar. En dat vraagt natuurlijk om de leukste decoraties: dit zijn de paastrends van 2022.

Want hoewel de grote lijnen ieder jaar hetzelfde zijn, zien we ook iedere Pasen weer nieuwe ideeën en trends om je decoraties nét dat beetje extra te geven.

Trend 1: eclectisch vintage

Welke elementen mogen bij Pasen absoluut niet ontbreken? Juist, zachte lentekleuren en bloemenprintjes! En laten vintage accessoires die nou ook hebben. Van oma-servies tot fleurige tafelkleden: het is tegenwoordig weer helemaal hip en geeft jouw Paastafel net dat beetje extra. Wees niet bang om kleuren en prints te combineren, door bijvoorbeeld allemaal verschillende kopjes en borden te gebruiken.

Kleuren: oud-roze, Engels-groen, knalroze, lichtblauw, lila, donkerblauw
Voorwerpen: tweedehands (porseleinen) servies, kanten tafelkleden of textiel met bloemenprint, glazen kandelaars, geverfde porseleinen eieren

Paastrends 2022 natuurlijk

Trend 2: natuurlijk warm

Denk je aan Pasen, dan denk je natuurlijk ook aan lente. Bloeiende tulpen, bomen die weer volop groen zijn, pasgeboren dieren. Dit jaar benadrukken we die connectie met de natuur nog eens extra door de paasdecoraties volledig natuurlijk te houden. Denk aan paastakken, rieten manden, houten of bamboe accessoires en veel bloemen.

Kleuren: natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en groen.
Voorwerpen: manden, paastakken, bloemen, houten hangers

paastrends 2022 papier

Trend 3: papier hier

Tijdens kerst 2021 maakte deze decoratietrend al een echte opmars. Papieren accessoires zijn niet meer weg te denken van de feestdagen, ook niet van Pasen! Het leuke is dat je hiervoor eerst zelf lekker creatief aan de slag kunt en zelf ornamenten en decoratie kunt vouwen, knippen, tekenen en schilderen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf origami-eieren vouwen om door je huis op te hangen.

Kleuren: wit en pastelkleuren
Voorwerpen: alles van papier! Decoratie van origami en zelfgemaakte ornamenten

Wat eten tijdens de pasen?

Natuurlijk is er nog een belangrijk onderdeel van Pasen: het lekkere eten. Net als tijdens andere jaren is de paasbrunch hét eetmoment van de dag. Denk daarbij aan het proberen van deze lekkere bakrecepten. Maar naar verwachting gaan we dit jaar Pasen nog grootser aanpakken, nadat het 2 jaar lang niet goed gevierd kon worden. Dat betekent óók een lekkere taart voor in de middag en een uitgebreid diner. Wat er dan zeker niet op tafel mag ontbreken is een lekkere aspergesoep, breekbrood in de vorm van een paashaas, pasteitjes, een frisse quiche, salade of een gerecht met zalm. Of wat dacht je van een kaasfondue? Ga hier naar de lekkerste lenterecepten voor inspiratie. Fijne Pasen!

Lees ook:

Bronnen: Westwing, Albert Heijn, Intratuin
Auteur: Quirine Brouwer