Draai voor klassieke weergave

Een cursus thuis volgen: dit zijn de voordelen I nu met € 10,- korting

In samenwerking met:

Je bent nooit te oud om te leren, wordt er wel eens gezegd. Dat is helemaal waar, en sterker nog: nieuwe dingen leren is heel erg goed voor je gezondheid. De leukste en makkelijkste manier om iets nieuws te leren is door het volgen van een online cursus vanuit je eigen huis.

We leggen uit wat de voordelen zijn en hoe je een online cursus of hobby vindt bij Etadoro.nl die jou veel plezier, ontspanning of nieuwe kennis oplevert.

Een online cursus doe je op je eigen tempo

Als je iets nieuws wilt leren, kan een nieuwe opleiding of cursus op locatie best een grote stap zijn. Je bent er veel tijd aan kwijt, hebt verplichte dagen waarop je aanwezig moet zijn, en je moet ervoor op pad. Een online cursus is een stuk laagdrempeliger. Je kunt alle lessen bijwonen vanuit je eigen huis op momenten dat het jou uitkomt, net als de huiswerkopdrachten. En dat terwijl je wel persoonlijke begeleiding krijgt en aan het einde een cursuscertificaat meekrijgt.

Je brein wordt gezonder van iets nieuws leren

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om actief nieuwe dingen te blijven leren. Je brein functioneert door neuronen: dit zijn cellen die informatie aan elkaar doorgeven. Je hele leven blijven deze neuronen zich vernieuwen: sommige sterven af, en soms komen er nieuwe bij. Hoe ouder we worden, hoe minder nieuwe neuronen ons brein aanmaakt. Daardoor ben je op die leeftijd vatbaarder voor breinziekten als dementie en Parkinson. Dit komt doordat ons brein als we ouder zijn vaak een stuk minder gestimuleerd wordt dan wanneer we jong zijn. We maken minder mee en leren minder nieuwe dingen. Terwijl nieuwe dingen juist hartstikke goed is voor je brein: op die manier leggen je hersenen weer nieuwe verbindingen tussen neuronen, en werken functies als je concentratievermogen en geheugen een stuk beter. 

Het is goed voor je sociale leven

Veel online cursussen hebben ook bijeenkomsten en workshops die offline plaatsvinden, zoals die van Etadoro. Ontzettend leuk, want dan ontmoet je nieuwe mensen die dezelfde cursus volgen als jij, en die dezelfde interesses hebben. Samen kun je ervaringen en tips uitwisselen. Bovendien kun je ook met je partner, vrienden en familie over jouw ervaring met de online cursus praten, en je nieuwe kennis weer doorgeven.

Je stapt uit je comfortzone

Iets nieuws doen kan best een beetje spannend zijn. Maar wist je dat af en toe uit je comfortzone stappen heel goed voor je hersenen is? Je hersenen zijn van zichzelf nogal lui en houden van vaste routines en patronen: dan hoeven ze het minste werk te doen. Die luiheid kan er ook voor zorgen dat je het steeds enger vindt om iets nieuws te doen naarmate je ouder wordt. Door jezelf te ‘dwingen’ om af en toe uit je dagelijkse ritme te stappen, blijven ook je hersenen actief en blijf je openstaan voor nieuwe ervaringen. 

Een online cursus volgen is nuttig

Naast dat het volgen van een online cursus op zichzelf leuk en leerzaam is, heb je natuurlijk ook iets aan het eindresultaat. Je sluit de cursus af met nieuwe kennis en ervaring die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Of je nu iets praktisch hebt geleerd of nieuwe kennis hebt opgedaan: uiteindelijk heb je er altijd iets aan.

Hoe vind je een online cursus die bij jou past?

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een online cursus te vinden voor jouw interesse. Hierbij gaat het niet alleen om praktische cursussen zoals tuinieren of wijn proeven, óók om verdiepende cursussen waarmee je je kennis uitbreidt. Bijvoorbeeld een cursus over geluk, het heelal, filosofie of mindfulness. Je kunt natuurlijk zoeken naar een specifiek onderwerp waar jij meer over wilt leren, maar je kunt ook in het cursusaanbod van een aanbieder kijken. Zo kom je misschien een cursus tegen waar je zelf niet aan had gedacht, maar die je wel interessant lijkt. Bij cursusaanbieder Etadoro kun je kiezen uit wel 24 verschillende cursussen in 6 verschillende categorieën: lifestyle, gezondheid, financieel, cultuur, geschiedenis en vrije tijd. Zo vind je altijd een cursus die aansluit bij jouw interesses!

Exclusieve korting op een cursus voor Startpagina bezoekers

Etadoro-cursusaanbod Etadoro-cursusaanbod  Etadoro-cursusaanbod

Heb je zin om meteen aan de slag te gaan en ook iets nieuws te leren? Dan hebben wij goed nieuws: lezers van Startpagina krijgen nu een exclusieve korting van € 10,- op een online cursus naar keuze!

Wat moet je daarvoor doen? Vul tijdens het aanmelden deze kortingscode in: sp10

Veel succes!
Auteur: Quirine brouwer

In samenwerking met: