Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Op vakantie? Deze reisorganisaties bieden een voordelige PCR-test aan

Wil je op vakantie? Dan heb je voor de meeste landen een PCR-test nodig om toegang te krijgen. Het is inmiddels mogelijk om een zelftest te halen in de supermarkt, maar om te reizen heb je een PCR-test nodig die niet ouder is dan 24 uur. Waar haal je die voor een voordelige prijs, zodat je vakantiereis niet te kostbaar wordt?

Wat is een PCR-test?

Een PCR-test is – ten opzichte van een LAMP-test, antigeen-test en ademtest – een nauwkeurige test om te controleren of je besmet bent met corona. Deze test wordt ook gebruikt in de meeste teststraten van de GGD. Omdat een PCR-test na de teststraat in een laboratorium wordt onderzocht, kan het soms wat langer duren voor je de uitslag hebt.

Kan ik een gratis PCR-test afnemen?

Je kunt een gratis PCR-test afnemen bij de GGD. Maar deze teststraten zijn puur voor mensen met coronaklachten en/of broncontacten. Niet voor vakantiegangers dus. Bovendien heb je niet de zekerheid dat je testuitslag op tijd binnen is en ontvang je geen schriftelijke documenten die je nodig hebt om te kunnen reizen. Er is inmiddels wel een overleg gaande om gratis PCR-tests aan te bieden aan mensen die bijvoorbeeld naar het buitenland willen reizen, maar zich nog niet (twee keer) hebben kunnen vaccineren. Hoe dat zit, zullen we de komende tijd via het nieuws horen. Maar tot die tijd een betaalde PCR-test dus, om jouw boeking in te dekken.

Wat kost een PCR-test?

Een door de RIVM goedgekeurde, betaalde PCR-test met reiscertificaat kost vaak tussen de 85 en 135 euro. En nu horen we jullie denken: kan dat echt niet voordeliger? Ja, dat kan! Als je jouw reis via een reisbureau boekt bijvoorbeeld. Wij hebben uitgezocht welke reisbureaus dit aanbieden en zetten ze voor je op een rijtje.

Top 5 reisbureaus met een goedkope coronatest

  1. Corendon

  2. Sunweb

  3. TUI

  4. Eliza was Here

  5. Prijsvrij

Een goedkope coronatest boeken

Een goedkope coronatest boeken doe je onder andere bij Corendon. Dan kost het je ineens nog maar 40 euro per persoon. En nog beter: mocht het reisadvies naar jouw bestemming veranderen en een PCR-test niet meer verplicht zijn, betaalt Corendon het bedrag voor de test terug. Net die extra zekerheid die je in deze tijd wel kunt gebruiken.

Zo’n aanbieding kun je ook vinden bij TUI, die PCR-testen aanbiedt voor 39 euro per persoon bij een boeking van een pakketreis of voor 49 euro per persoon bij een los vliegticket via hun website.

Of bij Sunweb die je ook het bedrag terugbetaald wanneer de test uiteindelijk overbodig blijkt. En bij Eliza was here en Prijsvrij, niet te vergeten. Waar gaat jouw reis naartoe nu je weet waar je een voordelige PCR-test kunt afnemen?

Lees ook:
- 10 plekken waar naartoe op vakantie: hier geldt code geel
- Tips bij het vinden van een bikini of badpak bij jouw figuur

Bron: RIVM

Auteur: Anouk Bruel