Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Rookmelder nodig? Dit zijn de 5 best geteste modellen

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder op elke verdieping van een woning verplicht. Als je er nog eentje moet aanschaffen, is het fijn dat je weet waar je op moet letten. Zo is een slimme melder zéér aan te raden. Deze geeft naast een akoestische signaal een belletje naar je telefoon of computer. Verder is het slim om te kijken naar een minimale batterijduur én dat je melder voldoet aan de NEN-14604 en een CE keurmerk heeft.

Wees slim en kies 1 van deze 5 beste rookmelders van dit moment.Getest door Kieskeurig.nl!

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Google Nest Protect Rookmelder 

Dit is volgens experts de allerbeste rookmelder van dit moment. Met de Google Nest Protect Rookmelder ben je altijd op de hoogte, waar je ook bent. Als er iets mis is, stuurt de Nest Protect gelijk een melding naar je mobiel. Deze rookmelder maakt gebruik van 2 verschillende golflengten van licht om rook te detecteren. Ook vertelt deze rookmelder je of er sprake is van rook of koolmonoxide. Dit slimme apparaat vertelt je dan met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. Verder verlicht hij 's nachts de ruimte waar je loopt. Tot slot controleert hij zichzelf automatisch - wel 400 keer per dag. Je moet er misschien even voor in de buidel tasten, hij is het zeker waard! Veiligheid boven alles. €110 voor 1 stuk.

2. Alecto SA-110 DUO

Woon je in een groter huis? Dan is het altijd slim om te kijken naar een duo-pack. Deze bevatten, zoals de naam al een beetje verklapt, 2 rookmelders. De rookmelders van Alecto zijn niets voor niets al jaren 1 van de bestverkopende rookmelders. Het Alexto SA-110 DUO heeft een zeer sterke batterij, is zeer eenvoudig te installeren en gaan minimaal 10 jaar mee. Ook fijn: je krijgt ook nog eens 10 jaar garantie. Deze rookmelder geeft een enorm snelle reactie op smeulende branden en is de ideale bescherming voor in en om huis. Deze rookmelders staan bekend vanwege hun gebruiksvriendelijkheid en hoge kwaliteit. €29,99 voor 2 stuks

3. ELRO FS1510 Rookmelder 

De Elro FS1510 Rookmelder is een relatief eenvoudige, optische rookmelder. Ook deze rookmelder wordt als een set van 2 stuks geleverd. Dankzij hun geluidsniveau van 85 decibel en hoogwaardige sensor, word je bij brand altijd op tijd gewaarschuwd. Ze bevatten een lithium batterij, waardoor ook deze rookmelders minimaal 10 jaar meegaan. De installatie van deze set is ook zeer eenvoudig. Ze worden met bevestigingsmateriaal en 2 magneetplaten aan het plafond geleverd. Het enige nadeel? Ze detecteren geen koolmonoxide. €32.99 voor 2 stuks.

4. FireAngel ST-622 Rookmelder

De FireAngel ST-622 Rookmelder is de opvolger van de ST-620. Die naam zegt je misschien niet heel veel, maar dit was de vroeger meest populaire rookmelder. De kans is groot dat jouw (groot)ouders ook zo'n ding hadden hangen. Hij heeft ondertussen verschillende transformaties ondergaan en is voorzien van een combinatie van optische en thermische technieken. Daardoor heeft deze slimme rookmelder een zeer snelle responstijd bij zowel een smeulbrand als uitslaande brand. Uniek: dit apparaat heeft diefstalbeveiliging. €24.95 euro per stuk.

5. ELRO FS1801 Rookmelder

Ben je op zoek naar een goedkope brandmelder? Dan is de ELRO FS1801 Rookmelder zeer geschikt voor jou. Ze komen ook nog eens per 4 en zijn daardoor het allergoedkoopst. Het is een eerdere versie van de ELRO FS1510, waar we al eerder over schreven. Het is een zeer klein model, waardoor ze niet opvallen. De grote testknop op het apparaat maakt het testen erg makkelijk. €23.99 per 4 stuks.

Prijzen zijn onder voorbehoud (kunnen fluctueren).

Lees ook:


Auteur: Ilse Bloemendal