Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Ontdek de digitale mogelijkheden van online luisteren

Podcasts zijn populairder dan ooit. Het zijn simpelweg audiofragmenten van reportages, gemiste radioprogramma’s of gesprekken over verschillende onderwerpen. Je kunt ze onder andere vinden via Google Podcasts, Apple Podcast en Spotify. Maar wist je dat diverse nieuwszenders ook met podcasts werken?

Neem bijvoorbeeld de podcasts van NU.nl, zij plaatsen dagelijks tientallen populaire podcasts. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. En omdat je het nieuws zelf kunt aanklikken, ben je alleen op de hoogte van het nieuws dat jij interessant vindt. Ga heerlijk op de bank zitten, luister en ontspan. 

Top 5 podcasts

1. Wat vraagt het kabinet van Nederland tijdens de coronacrisis? NU.nl 
2. Master your mindset, Michael Pilarczyk
3. Verstrikt - Maarten Dallinga
4. De Zomer van 1945, NPO1
5. Costing The Earth, BBC 

Ontdek de wereld van de audioboeken

Een luisterboek, ook wel audioboek of gesproken boek genoemd, is een geluidsopname van een voorgelezen boek. Het aantal aanvragen voor luisterboeken is de afgelopen maanden flink toegenomen. Terwijl audioboeken voorheen vooral werden beluisterd door slechtzienden of blinden, luistert iedereen nu massaal naar audioboeken. Audioboeken zijn fijn, gemakkelijk en handig. De keuze is zeer ruim: van bestsellers tot klassiekers, spanning, romantiek, non-fictie en documentaires in het Nederlands en Engels. Je vindt altijd wel een goed verhaal. Het grootste aanbod van luisterboeken vind je op luisterboek-apps als Storytel, LuisterBieb en Audible. Ontdek een wereld vol verhalen! 

Wil je er liever iets van leren? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn talloze boeken die je uitleg geven over bepaalde zaken. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een tablet, telefoon of computer en wil je er graag mee leren werken, zonder dat je anderen om tips moet vragen? Dan kun je genoeg audioboeken met instructies hiervoor vinden. 

Top 5 luisterboeken

1. Het Diner, Herman Koch
2. Zo lang er leven is, Hendrik Groen 
3. Een geschiedenis van Jezus Christus, Etienne Vermeersch
4. Ik reis alleen, Samuel Bjork
5. Een Kleine Geschiedenis Van Amsterdam ,Geert Mak 

Bekijk eens een online of live streaming

Als je gewoonlijk wekelijks een bezoekje brengt aan de kerk is het vreemd om dat ineens niet meer te kunnen doen, doordat je bijvoorbeeld aan huis gekluisterd bent, in het ziekenhuis ligt of door andere omstandigheden niet naar de kerk toe kan gaan. Je kunt natuurlijk thuis zelf een gebed doen, maar wist je ook dat je veel kerkdiensten online kan volgen? Met online streaming kun je altijd en overal rechtstreeks naar kerkdiensten online luisteren. Dankzij deze oplossingen hoef je nooit meer een kerkdienst te missen! 

Dit geldt ook voor sportlessen. Veel sportscholen bieden online lessen aan die je thuis kunt volgen. Je favoriete sportleraar geeft dan vanaf je beeldscherm de instructies. We geven toe, het is even wennen. Maar het geeft je toch het extra zetje wat je wellicht nodig hebt om aan de bak te gaan. Ook als je geen lid bent van de sportschool, kun je deze online lessen volgen. Op YouTube staan ontelbare filmpjes. Zo kun je het buikspierkwartier volgen of een full body workout.  

Top 5 online of live streaming kanalen 

1. Kerkdienstgemist.nl - voor alle kerkdiensten
2. Strandweer.nu - voor alle livestreams van de stranden in Nederland
3. 3FM - elke dag tussen 20:30-21:30 uur is er een liveregistratie van een concert, inclusief beeld
4. Earthcam.com - een kijkje in bijna alle wereldsteden 
5. YouTube.nl - voor beweging thuis of instructiefilmpjes

Lees ook: Verplicht thuis door het coronavirus, tips om je thuis te vermaken.

Auteur: Ilse Bloemendal