Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Slaapproblemen door de zomertijd? 5 tips om beter te slapen

Door het verzetten van de klok kan je slaapritme tijdelijk verstoord raken. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van. Ben jij wel een van de pechvogels die nu moeite heeft om in slaap te komen? Overweeg dan de aanschaf van een van deze 5 slimme apparaten. Ze helpen je bij een goede nachtrust.

Slaapgebrek door zomertijd

De ingang van de zomertijd levert bij veel mensen slaapgebrek, stress en gebrek aan concentratie op. Vooral avondmensen voelen het tijdsverschil de dagen na het vooruit zetten van de klok. Ze zijn snel afgeleid en moe, hun biologische klok loopt achter op het natuurlijke ritme van de dag. Opstaan in de ochtend kost meer moeite en opgang komen verloopt langzaam. 

5 slimme apparaten voor een betere nachtrust:

1. Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light

De Philips Somneo Sleep & Wake-up light helpt je te ontspannen, goed te slapen en energiek wakker te worden. Omdat het apparaat met lampjes jouw ademhaling begeleid, val je makkelijker in slaap. Een speciale sensor meet de belangrijkste externe factoren in je slaapkamer. Denk aan te fel licht of omgevingsgeluid. De volgende ochtend krijg je een uitgebreide analyse, waardoor je weet waarom je minder goed geslapen hebt. Je kan dit apparaat ook gebruiken als leeslamp of nachtlamp en om muziek te luisteren. Door het rustgevende licht word je iedere ochtend heerlijk ontspannen wakker.

2. White Noise Machine

Hoewel deze machines oorspronkelijk voor baby’s zijn ontworpen, is de White Noise Machine ook bij veel volwassenen favoriet. Dit apparaat zorgt voor een speciaal achtergrondgeluid waarop je je kunt concentreren. Zo word je niet afgeleid door je omgeving en val je rustig in slaap. De lichtsignalen helpen je met je ademhaling, waardoor het inslapen nog makkelijker wordt. Je hebt keuze uit 31 speciaal ontwikkelde geluiden en 7 verschillende kleuren.

3. Somnox Slaaprobot

Slaap je alleen en heb je slaapproblemen? Dan is een Somnox Slaaprobot misschien wel de oplossing. Dit apparaat laat je sneller in slaap vallen, dieper slapen en laat je frisser wakker worden. Door simpelweg te knuffelen met een enorme grote pinda - je kunt het ook zien als een grote teddybeer! - die bedekt is met zachte stof. Binnenin het apparaat zit een gemotoriseerd ademhalingsmechanisme, dat zich uitbreidt en samentrekt als een long in het klein. Als je dit tegen je aan houdt, begint je ademhaling hiermee te synchroniseren. Hierdoor wordt je hart vertraagd, voel je je ontspannen en val je als een blok in slaap. Je kunt er heerlijk mee knuffelen en door het instellen van de optionele omgevingsgeluiden verbetert je slaapkwaliteit aanzienlijk. Het apparaat komt inclusief wasbare hoes en app.

4. Diffuser

 Een aroma diffuser heeft verschillende voordelen. Ze ruiken lekker, verhoogt de luchtvochtigheid, zorgt voor ontspanning, is goed voor je immuunsysteem en zorgt voor een goede nachtrust. Je valt sneller in slaap door de hogere luchtvochtigheid in je kamer, omdat je minder snel wakker wordt door een droge keel. Door het gebruik van speciale oliën ben je ook meer ontspannen. 

5. Boostiv Sleep & Focus

Het Boostiv Sleep & Focus apparaat helpt met het aanmaken van het slaaphormoon Melatonine en het gelukshormoon Serotonine. Het werkt eigenlijk heel simpel: als je gaat slapen houd je het apparaat een kwartier vast in je linkerhand. Dit lichaamsdeel staat direct in verbinding met de rechterhersenhelft: deze kant zorgt voor emoties en het bewustzijn van het lichaam. Hierdoor val je sneller in slaap, is je slaapkwaliteit beter en slaap je de hele nacht door. Wanneer je last hebt van stress of erg moe bent, houd je het apparaat in je rechterhand vast. Hierdoor verhoogt je focus, verlaagt je stress en versterkt je gelukshormoon. 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal