Draai voor klassieke weergave

Dit vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen en andersom

Hoewel het bij een afspraakje of vonk in eerste instantie om het uiterlijk lijkt te gaan, geldt voor zowel mannen als vrouwen dat er een heleboel eigenschappen zijn die de ander aantrekkelijk maken. Eigenschappen die veel meer met het innerlijk te maken hebben. Daarom zochten we het antwoord op de vraag: wat vinden mannen nu écht aantrekkelijk aan vrouwen, en andersom? 

Wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen

1. Een luisterend oor

Als er iets is wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen, is het de manier waarop er naar ze wordt geluisterd. Mannen willen hun verhaal kwijt. Weinig mensen zijn daadwerkelijk goede luisteraars. Als een vrouw een luisterend oor biedt en een antwoord geeft waaruit blijkt dat ze luistert en meeleeft, raak je bij een man gegarandeerd een snaar.

2. Een helpende hand

Een tweede punt wat vrouwen volgens mannen aantrekkelijk maakt, is dat ze klaarstaat voor dierbaren. Mannen vinden het verleidelijk om te zien dat een vrouw tijd maakt om er te zijn voor haar gezin, familie en goede vrienden. En natuurlijk ook voor hem, uiteindelijk.

3. Zelfverzekerdheid 

Daarnaast vinden mannen het aantrekkelijk als een vrouw zelfverzekerd is. Zelfverzekerdheid uitstralen is één ding, maar van binnen zelfverzekerd zijn is een tweede. Elke vrouw heeft redenen genoeg om zelfverzekerd te zijn. Alleen nog zaak om dat van binnen te voelen. 

4. Een passie

Wat mannen ook aantrekkelijk vinden aan vrouwen, is het hebben van een passie. Of dat nu gaat om een passie in de keuken zoals bakken of koken, een hobby of een sportieve activiteit zoals wielrennen, golfen of squashen. Zolang het maar iets is waar de vrouw een grote liefde voor heeft in het leven. 

5. Gevoel voor humor

Nog een eigenschap die mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen, is hun gevoel voor humor. En dan natuurlijk het liefst hetzelfde gevoel voor humor. Mannen voelen zich gevleid wanneer vrouwen hun gevoel voor humor waarderen en er hardop om kunnen lachen.

Boeken over aantrekkingskracht

Wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan mannen

1. Oogcontact

Vrouwen vinden het aantrekkelijk als mannen oogcontact zoeken. Onder het mom ‘een blik zegt meer dan duizend woorden’, zoeken ze naar een doordringende blik. Dit maakt een moment intiemer en wekt een hoop aantrekkingskracht op.

2. Beleefdheid

Daarnaast is gebleken dat vrouwen het aantrekkelijk vinden als een man beleefd en galant is. Bijvoorbeeld door de deur open te houden, haar hand vast te pakken of haar mee te nemen naar een romantische plek. Dit hoeft geen gewoonte te worden, zolang de kleine gebaren maar blijven.  

3. Initiatief tonen

Ten derde houden vrouwen van mannen die initiatief tonen. Niet alleen in het beginstadium van het daten via een dating app, maar ook tijdens een relatie. Veel vrouwen vinden het aantrekkelijk wanneer mannen de touwtjes in handen blijven nemen en ze keer op keer verrast worden door goede ideeën van mannen. 

4. Zijn kennis

De kennis van mannen is volgens vele vrouwen een aantrekkelijke eigenschap. Het maakt het vervolgens nog aantrekkelijker als de man zijn kennis gebruikt om haar te helpen als ze ergens niet uitkomt. Het enige waar je als man voor moet uitkijken is dat je overkomt alsof je het altijd beter weet. Gebruik het vooral als je ergens feitelijk verstand van hebt. 

5. Als hij tijd voor haar maakt

De meeste vrouwen vinden het volgens onderzoeken aantrekkelijker wanneer een man tijd voor hen vrijmaakt, dan wanneer een man haar cadeaus geeft. Een lege agenda boven een nieuwe tas! Klinkt dat niet eenvoudig, mannen? 

Lees ook

Bronnen: Man Man, Nsmbl
Auteur: Anouk Bruel