Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Deze bekende Nederlanders zijn beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

Het lijkt wel schering en inslag in showbizzland: de ene na de andere aantijging van seksueel grensoverschrijdend gedrag komt aan het licht. In de media is deze week naar buiten gekomen dat er een aanklacht tegen zanger en musicalster Danny de Munk is ingediend, wegens verkrachting.

Hij is niet de enige bekende Nederlander die beschuldigd wordt van ongewenste intimiteiten. Tegen welke 4 BN’rs is de laatste tijd aangifte gedaan en hoe zit het daar mee? Wij zochten het voor je uit.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Danny de Munk

Zanger en musicalster Danny de Munk is momenteel hét onderwerp van gesprek. Hij wordt beschuldigd van verkrachting. Een vrouw heeft eind mei aangifte gedaan. Dit meldt De Telegraaf. De zedenpolitie Zeeland-West-Brabant onderzoekt de zaak. De aangifte is van een vrouw die in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met De Munk tijdens de musical Ciske de Rat, waarin hij hoofdrolspeler was. Royce de Vries, de advocaat van van Danny de Munk, laat volgens de krant weten dat zijn cliënt uitdrukkelijk bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Dit verhaal wordt vervolgd.

2. Ali B 

Begin van het jaar zijn meerdere aangiftes van verkrachting gedaan tegen rapper en jurylid van het tv-programma The Voice of Holland Ali B. Het laatste bericht wat ons heeft bereikt is dat hij na de beschuldigingen al maanden in Dubai verblijft. Ook zou zijn huwelijk gestrand zijn direct na de tweede aangifte. Het gerucht gaat dat hij momenteel in Marokko een huis aan het bouwen is en zich daar definitief wil vestigen. Of hij vervolgd wordt is nog niet bekend. Ali ontkent overigens de beschuldigingen.

3. Marco Borsato

Volgens insiders is de stekker ook definitief uit het huwelijk van zanger Marco Borsato en Leontine getrokken. Eerst kwamen de buitenechtelijke escapades van de artiest boven tafel. Marco heeft daarvan op de landelijke televisie boetedoening gedaan en op hartstochtelijke wijze de liefde aan zijn vrouw betuigd. De 2 gaven het huwelijk een herstart totdat vlak daarna beschuldigingen werden geuit van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van de zanger. Ondanks dat er meer vrouwen, destijds nog kinderen, de zanger betichten van ongewenste intimiteiten heeft maar 1 vrouw aangifte tegen hem gedaan. Zij stelt dat ze sinds haar 15e door hem misbruikt is. Justitie heeft de zaak nog in onderzoek. 

4. Jeroen Rietbergen

Bandleider van het tv-programma The Voice of Holland, en partner van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen werd ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft onder meer seksueel getinte Whatsappberichten uitgewisseld met deelnemers van het programma. Tevens is er aangifte tegen hem gedaan van aanranding. Als 1 van de weinigen gaf hij wel aan grenzen te hebben overschreden. Linda verbrak subiet de relatie en zette Jeroen op straat. Hij vertrok met stille trom naar Amerika. Gesuggereerd werd dat hij daarheen ging om af te kicken van zijn (seks)verslaving. Inmiddels is hij weer in Nederland gesignaleerd. Er duiken op het internet zelfs geruchten op dat de 2 weer samen zijn. Of dat echt zo is? In elk geval wordt gezegd dat ze weer met elkaar praten.

Hulp en advies

Grensoverschrijdend gedrag hangt vaak samen met macht en komt helaas overal voor. Wie hiermee te maken krijgt kan zich wenden tot Slachtofferhulp Nederland voor hulp en advies.

Lees ook:

Auteur: Wendy Ruittemanz