Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Manieren om thuis van de Nederlandse natuur te genieten

In samenwerking met:

Door alle coronamaatregelen kunnen we nu minder naar buiten. En juist in het voorjaar is de natuur zo mooi, met de broedende vogels en het uitkomen van de eieren. Maar via de vele webcams hoeven we die momenten gelukkig niet te missen. We zitten zelfs eerste rang! We zetten de mooiste natuur webcams en virtuele tours voor je op een rijtje.

NestkastLIVE

Kijk mee in de nesten van een groot aantal bijzondere vogels. Van bosuil tot torenvalk. Prachtige beelden, niet alleen in het broedseizoen maar het hele jaar door van de leefwijze van de vogels. Door middel van camera’s in eigen ontworpen nestkasten en bij voederplaatsen kun je een kijkje nemen in de natuur.

Vogelbescherming

Op de website van de vogelbescherming beleef je de lente live mee. Het allerlaatste nieuws over het pas gelegde ei door de kerkuil, het uitbroeden van de eieren door de lepelaar en het nieuws dat de nijlgans wil gaan broeden op andermans nest, je vindt het allemaal op de website van de Vogelbescherming. Een heerlijke website met prachtige beelden.

De Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is een van de meest fascinerende natuurgebieden in Nederland. De Hoge Veluwe is het grootste natuurreservaat in Nederland en het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. Jaarlijks bezoeken vele natuurliefhebbers dit uitgestrekte gebied voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Gelukkig kunnen we met de wildcam genieten van het wildleven in het park.

Virtuele wandelingen bij Natuurmonumenten

De Vereniging Natuurmonumenten geeft de natuur in Nederland de ruimte door natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed te beschermen. Gelukkig biedt Natuurmonumenten virtuele wandelingen aan door de prachtige Nederlandse natuur. Zo kunnen we toch genieten van de mooiste gebieden in ons land.

Video’s van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft een YouTube-kanaal met heel veel mooie video’s over de natuur. Op de website van Staatsbosbeheer kun je veel mooie films bekijken. Zo zie je in de Biesbosch mooie beelden van de bever, ontmoet je de vos in de Oostvaardersplassen, het oehoenest in de Achterhoek en het wel en wee van de dassenfamilie in de dassenburcht in Drenthe.

Zelf naar buiten in de Nederlandse natuur

Natuurlijk wil je op een mooie lentedag een frisse neus halen ergens in de prachtige Nederlandse natuur. Dat doen we ook. Zo liepen we op de eerste mooie zaterdag in maart over de Elspeetse heide. Bewust hadden we voor dit gebied gekozen op de uitgestrekte Veluwe. En dat bleek juist: we kwamen de hele dag welgeteld 8 mensen tegen. Dus als je naar buiten wilt, houd je dan wel aan de officiële maatregelen die van kracht zijn:

  • Vermijd drukke plekken
  • Ga met maximaal twee personen op pad (gezinnen uitgezonderd)
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar - ook op de parkeerplaats
  • Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts? Blijf dan thuis

En besluit je een lange wandeling of fietstocht te maken in de Nederlandse natuur, zorg voor voldoende proviand. Want alle horecavoorzieningen zijn zoals bekend gesloten. Veel plezier, let goed op jezelf en op de anderen!

Meer reisinspiratie in tijden van corona

Op de website van grijsopreis.nl vind je nog veel meer andere leuke tips om thuis reisinspiratie op te doen tijdens de coronacrisis. Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien.

In samenwerking met: