Ga naar de inhoud

Vanuit huis met webcams genieten van de Nederlandse natuur

Update:
Haal de natuur in huis met live webcams
In samenwerking met:

In het voorjaar is de natuur in Nederland misschien wel op zijn mooist. Maar als je door ziekte aan huis gekluisterd bent, krijg je van de buitenwereld niet zoveel mee. Gelukkig zijn er vele webcams. Hiermee kun je alsnog genieten van al het moois in de natuur. Je zit zelfs eerste rang! We zetten de beste natuurwebcams voor je op een rijtje.

Bekijk de vogels als ze broeden met NestkastLIVE

Kijk mee in de nesten van een groot aantal bijzondere vogels. Van bosuil tot torenvalk. Prachtige beelden, niet alleen in het broedseizoen maar het hele jaar door van de leefwijze van de vogels. Door middel van camera’s in eigen ontworpen nestkasten en bij voederplaatsen kun je een kijkje nemen in de natuur.

Vogelbescherming laat de lente zien met webcam

Op de website van de vogelbescherming beleef je de lente live mee. Het allerlaatste nieuws over het pas gelegde ei door de kerkuil, het uitbroeden van de eieren door de lepelaar en het nieuws dat de nijlgans wil gaan broeden op andermans nest, je vindt het allemaal op de website van de Vogelbescherming. Een heerlijke website met prachtige beelden.

Wilde dieren spotten met de wildcam

Nationaal Park de Hoge Veluwe is een van de meest fascinerende natuurgebieden in Nederland. De Hoge Veluwe is het grootste natuurreservaat in Nederland en het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. Jaarlijks bezoeken vele natuurliefhebbers dit uitgestrekte gebied voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Gelukkig kunnen we met de wildcam genieten van het wildleven in het park.

Haal de natuur in huis met webcams
Haal de natuur in huis met webcams

Virtuele wandelingen met Natuurmonumenten

De Vereniging Natuurmonumenten geeft de natuur in Nederland de ruimte door natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed te beschermen. Gelukkig biedt Natuurmonumenten virtuele wandelingen aan door de prachtige Nederlandse natuur. Zo kun je toch genieten van de mooiste gebieden in ons land.

Video’s van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft een YouTube-kanaal met heel veel mooie video’s over de natuur. Zo zie je in de Biesbosch mooie beelden van de bever, ontmoet je de vos in de Oostvaardersplassen, het oehoenest in de Achterhoek en het wel en wee van de dassenfamilie in de dassenburcht in Drenthe.

Een virtueel dagje naar het strand van Wijk aan Zee

Wil je kijken hoe de golven het strand op rollen? Dan kun je het beste kijken op de webcam van Strandpaviljoen Timboektoe. Dit is een speciale webcam die veel gebruikt wordt door surfers uit Noord-Holland.

Het is een broodje aap als mensen zeggen dat wanneer je naar voetbal kijkt, je zelf ook een beetje sport. Het is in het geval van de webcams ook niet zo, dat je door zo te kijken naar de natuur, je een beetje buiten bent geweest. Maar het is een kleine troost en een geluk op een regenachtige dag. Je bent misschien voor je gevoel toch een beetje bijgepraat door de natuur.

Virtueel dagje uit met de webcam in Nederlandse natuur
Een kijkje nemen op het strand van Wijk aan Zee

Geïnspireerd?

Op de website van grijsopreis.nl vind je veel meer inspiratie voor als je even niet naar buiten of op reis kunt gaan. Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien.

In samenwerking met:

Meer over: