Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Reizen naar Engeland en Wales: ontdek de veelzijdigheid

In samenwerking met:

Engeland en Wales zijn veelzijdige landen en perfect voor een roadtrip met de auto. Glooiende heuvels, ruige kliffenkusten, eenzame heidevelden afgewisseld met lieflijke dorpjes, machtige kastelen, landhuizen en kathedralen. Wat is er Engelser dan rijden over plattelandsweggetjes tussen hagen en stenen muurtjes?

Door dorpjes met middeleeuwse vakwerkhuizen rijden. En de dag afsluiten in de pub voor een pint en een maaltijd. Ontdek de mooiste plekjes in Engeland en Wales met onderstaande tips!

Tekst gaat onder de advertentie verder.

Dompel je onder in de spectaculaire natuur

De nationale parken van Engeland en Wales zijn gevarieerd en vragen erom om ontdekt te worden. Zoals het Peak District dat dankzij zijn schoonheid het eerste Nationale Park van Engeland werd. Hier vind je een ruig en heuvelachtig natuurgebied en de mooiste buitenhuizen van de Britse adel.

Snowdonia
Snowdonia National Park

In Dartmoor vind je granieten rotsen, beboste valleien met snelstromende beekjes, wijdopen heidevlakten en de bekende Dartmoor ponies. In Wales is de ruigheid van Snowdonia National Park een lust voor het oog. Brecon Beacons bestaat uit ruig heuvellandschap en langs de grillige Pembrokeshire Coast wisselen hoge rotsen, stille baaien en zandstranden elkaar af.

Het lijkt wel een ansichtkaart

In de ‘rolling hills’ van de Cotswolds vind je idyllische dorpjes waarin de tijd stil is blijven staan. Denk aan honinggeel gekleurde huizen en hanging baskets. Hier ligt ook het mooiste dorp van Engeland, Broadway. Een bij toeristen minder bekend deel van Engeland is East Anglia. Hier vind je het ‘Good old England’. In het groene landschap liggen lieflijke dorpjes als Lavenham en Long Melford met gekleurde vakwerkhuizen. Hier vind je ook de historische universiteitsstad Cambridge. Niet is zo romantisch als rondrijden over het Engelse platteland. Het landschap en de schilderachtige dorpjes dienen als een perfecte setting voor een overheerlijke Cream Tea.

Kastelen en landhuizen

Engeland en Wales kennen veel landhuizen en middeleeuwse kastelen, met elke hun eigen verhaal. Het statige Chatsworth House is gelegen in het Peak District en bekend uit de film ‘Pride and Prejudice’. En het immense Blenheim Palace, nabij Oxford, is het geboortepaleis van Winston Churchill.

Blenhem Palace
Blenheim Palace

Vergaap je aan mooie schilderijen en dwaal eindeloos door de prachtig aangelegde tuinen. Wales wordt ook wel ‘Castle capital of the world’ genoemd. Er zijn maar liefst 641 kastelen of kasteelruïnes! In elk dorp is er op zijn minst een kasteelruïne, al is het maar 1 muur! Breng een bezoek aan de imposante kastelen Caernarfon Castle, Conwy Castle en Caerphilly Castle.

Magische herfstkleuren

Het najaar is een heerlijke tijd om er even lekker tussenuit te gaan. Het landschap is bestrooid met goud en kastanjebruine kleuren en ziet er daardoor magisch uit! Bezoek kastelen, waai uit op het strand of ga lekker roadtrippen. Geniet van een heerlijke Cream Tea of drink een pint in de pub. Natuurlijk maak je een mooie wandeling door de prachtige natuur om nieuwe energie op te doen. Je komt helemaal opgeladen weer thuis!

Herfst in Cotswolds
Herfst in Cotswold

Zonder omweg naar Engeland en Wales met Stena Line!

De ideale manier om naar Engeland en Wales te reizen is via de route Hoek van Holland – Harwich. Stena Line vaart deze route 2 keer per dag met 2 schepen; de Stena Hollandica en de Stena Britannica. Aan boord van beide schepen zijn veel faciliteiten die de overtocht nog aangenamer maken, zoals comfortabele hutten, een bioscoop, Stena Shopping, verschillende restaurants en bars. Een perfecte start voor jouw vakantie!

Ook deze nazomer of najaar op vakantie naar Engeland of Wales?

Bij Buro Scanbrit vind je een groot aanbod vakanties naar Engeland en Wales. Zowel korte vakanties als rondreizen inclusief verblijf in hotels, Inns of B&B’s en de ferryovertocht.

Boek bijvoorbeeld de 5-daagse ‘Touring East Anglia’ reis waarbij je tijdens een puzzeltocht de mooiste plekjes van Suffolk ontdekt. Deze reis boek je bij Buro Scanbrit al vanaf € 323 p.p.* inclusief hotel en overtocht.
Of ontdek Devon & Cornwall tijdens de 10-daagse ‘Ethan’ rondreis . Hier vind je 2 nationale parken, kastelen, een ruige kust en authentieke vissersdorpjes. Deze reis boek je al vanaf € 715 p.p.* inclusief verblijf in B&B’s en de overtocht.

*(excl. € 5 p.p. SGR, € 2,50 calamiteitenfonds p.p. en € 27 reserveringskosten per boeking.)

Lees ook: tips voor unieke wintervakanties van Buro Scanbrit.

Beeldmateriaal: Buro Scanbrit

In samenwerking met: