Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik gesmolten kaas uit een pannetje zonder het pannetje te beschadigen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
12.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (8)

Met een houden spatel.

Als het erg aangekoekt is dan kun je het beste de pan met een sopje even laten staan. De kaas wordt dan week en kunje het met een spatel losmaken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Voorzichtig met een houten spatel, maar je kunt ook het pannetje een klein beetje opwarmen, dan laat het heel makkelijk los en kun je het er zonder problemen uithalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
je hebt een uitlik lepel dit is van zacht kunstof waar je je pan mee kan uitlepelen deze heb ik ook thuis en werkt goed bij alles pannen blikken potten noem het maar op om uit te lepelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In laten weken met vaatwaspoeder. Laat geruist een nachtje staan. Gaat dat niet, dan insmeren met groene zeep, een bord water met een flinke scheut amoniak en het geheel wegzetten in een dichtgebonden vuilniszak. De volgende dag gewoon afwassen. Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een kaaspannetje altijd een tijdje wegzetten in gewoon koud water. De kaas stolt dan weer en is heel gemakkelijk weer schoon te krijgen. Ook het voorspoelen nog met koud en daarna is hij gewoon en gemakkelijk af te wassen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Werkt bij mij ook prima! Het pannetje als het nog warm is koud water in gieten. Er komt dan wat licht stoom af en het gesmolten kaas laat direct los, daarna inderdaad natuurlijk afwassen of in de vaatwasser.
Het pannetje vullen met warm water en vaatwaspoeder of tablet nachtje laten weken en de volgende dag kun je het pannetje zo schoonspoelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
met een platte plastike spatel,en n laagje heet water
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kaas lost op in zout water. Zachtjes koken met soda of keukenzout dus.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding