Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe vindt men het gemakkelijkste en snelste de plaats in een niet funcionerende verlengkabel waar er stroomonderbreking is?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Meestal zit de draadbreuk dicht bij de stekker of contrastekker, omdat daar de kabel het meest "mishandeld" is. Als er geen duidelijke beschadigingen halverwege zijn kort je de kabel aan beide kanten een decimeter in en zet de stekkers opnieuw aan.

Als bij een lange kabel de breuk niet te vinden is dan kun je de kabel aansluiten op een werkend stopcontact en daarna met een capacitieve spanningzoeker de kabel langs gaan.
Als je tot het einde nog spanning detecteert dan zit de breuk kennelijk in de ader die op dat moment op de nul is aangesloten. Dan draai je de stekker om in het stopcontact en herhaalt de zoektocht met de spanningzoeker.

Hieronder een afbeelding van een dergelijke spanningzoeker, ook te gebruiken om een defect lampje in een slinger kerstboomlampjes te vinden: de netspanning komt tot aan het defecte lampje de rest van de slinger is verbonden met de nul.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding