Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik zo snel mogelijk Hindoestaans leren?

Weet iemand misschien een goede site?

Toegevoegd na 12 uur:
Ik heb het over: Sarnami Hindoestani

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Taal
12.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hindoestaans is geen taal, dus dat kun je niet leren. De taal die door Hindoestaanse mensen wordt gesproken is Hindi-Urdu, een groep aan elkaar verwante Indische dialecten en/of talen. Dus je zult eerst moeten nagaan welke taal de mensen met wie je wilt communiceren spreken!

Toegevoegd na 12 uur:
Sarnami Hindoestani, ook wel Sarnami Hindi en meestal kortweg Sarnami genoemd, is een Indo-Europese taal. Het is de Surinaamse variant van het Caribische Hindoestani. De taal is de moedertaal van maximaal circa 500.000 Surinaamse mensen binnen en buiten Suriname. De circa 150.000 Sarnami-sprekers in Suriname wonen in het noordelijk kustgebied. Sarnami Hindoestani wordt ook door vele, met name oudere Surinaamse immigranten in Nederland gesproken.
Zie http://www.suriname.nu/201cult/sarnami01.html voor de uitspraak en om links op de letters te klikken voor de alfabetische woordenlijst. Of hier: http://www.sil.org/americas/suriname/Sarnami/National/SarnNLDictIndex.html
Zie verder http://www.hum.leidenuniv.nl/kern/publicaties/publicaties-item.html. Aan die universiteit kan je de taal ook studeren.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden
Ik denk dat je echt een cursus moet volgen wil je je verstaan kunnen maken onder de Hindoestaanse bevolking. Een internetsite is daarvoor niet voldoende. Wellicht heb je hier iets aan: http://www.indygo.be/?page_id=108
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding