Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je een drs organisatiesociologie hebt, kan je dan als 1e graads docent Management en Organisatie lesgeven in het VO?

Welke aanvullende opleidingen heb je nodig om als docent aan de slag te kunnen in het voortgezet onderwijs?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee, daarvoor moet je een bedrijfseconomische master hebben. Daarna nog een postmaster van 1/2 jaar of een jaar voor de lesbevoegdheid.

Toegevoegd na 2 uur:
Van de site van de Universiteit van Tilburg over de lerarenopleiding M & O 1e graads:

Post-master
Universitaire Lerarenopleiding Tilburg Management & Organisatie

Taal
Nederlands

Start
1 keer per jaar (in september)

Duur
1 jaar in voltijd (beperkte mogelijkheden tot studeren in deeltijd). Verkorte route van een ½ jaar mogelijk voor Bedrijfseconomie, Business Studies, International Business of International Business Administration die de volledige educatieve minor hebben afgerond


Diploma
Eerstegraads bevoegdheid

Carrièreperspectief
Docent, beleidsadviseur, consulent, educatie medewerker, onderzoekscoördinator, redacteur, trainer, wetenschapsjournalist.
Toelating

Op basis van een afgeronde bachelor Bedrijfseconomie, Business Studies, International Business of International Business Administration, met daarnaast een bedrijfseconomische master. Wie beschikt over een tweede graadsbevoegdheid heeft mogelijk recht op vrijstelling van een aantal vakken.
Toelating



Collegegeld en beurzen
Op basis van een afgeronde bachelor Bedrijfseconomie, Business Studies, International Business of International Business Administration, met daarnaast een bedrijfseconomische master. Wie beschikt over een tweede graadsbevoegdheid heeft mogelijk recht op vrijstelling van een aantal vakken. Kijk ook of je in aanmerking komt voor een extra jaar prestatiebeurs / Lerarenbeurs
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding