Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie onderzoeken meteorieten als ze op aarde zijn ingeslagen?

Toen er een tijdje geleden een meteoriet in Rusland neersloeg, vroeg ik me af: Wat doen ze er nu verder mee?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Dat zijn wetenschappers, in het bijzonder weer- en sterrenkundigen. Je kunt op de site van wikipedia heel veel informatie en links vinden.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
De meteorieten moeten geclassificeerd worden en beschreven door gespecialiseerde mineralogen. Verder onderzoek hangt af van ideeën van allerlei onderzoekers (onderzoeksvoorstellen). Zo zijn er meteorieten gevonden afkomstig van Mars en de Maan, meteorieten rijk aan metalen en vermoedelijk zijn er wel eens meteorieten geëxplodeerd die uit diamant bestonden. De meeste meteorieten zijn zeer oud en kunnen iets zeggen over de ouderdom van het zonnestelsel. Het isotopenonderzoek bij meteorieten kan zeer veel over de ouderdom en herkomst zeggenm de wijze van kristallisatie zegt weer wat over de vorming van de meteoriet. Het wordt over het algemeen gedaan door astronomen, maar er kunnen allerlei wetenschappers en laboranten mee betrokken zijn die de onderzoeken aan de meteoriet zelf doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding