Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Omdat de dichtheid van drijfzand hoger is dan die van het menselijk lichaam, zal je volgens de wet van Archimedes blijven drijven.

"De opwaartse kracht die een lichaam in een vloeistof of gas ondervindt is even groot als het gewicht van de verplaatste vloeistof of gas."

Die kracht wordt ook wel eens Archimedeskracht genoemd
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik leerde het zo op school(de wet van Archimedes):
Een lichaam, geheel of gedeeltelijk in een vloeistof gedompeld ondervindt een opwaardse kracht, die gelijk is aan het gewicht van de verplaatste vloeistof.

Dat men niet of nagenoeg onmogelijk kan verdrinken in nat drijfzand berust op bovengenoemde natuurwet.
Ik denk toch dat er zeker wel mensen zijn omgekomen in nat drijfzand. Misschien is dat dan geen verdrinking maar je bent wel dood. Wellicht door verstikking.

Zo ook bij droog drijfzand.Daarin zak je dus wel makkelijker weg omdat de opwaardse druk van de verplaatste massa waarin men zich bevindt aanzienlijk minder is. In elk geval onvoldoende om "boven" te blijven. De dood zal door verstikking tot stand komen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding