Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan sociale jongen toch verlegen zijn?

Een 3 jaar geleden deed een jongen van bij op school via sociaalnetwerk site een 'liefdes verklaring' tegen mij, ik ben er nooit echt op ingegaan want ik kende deze jongen slechts oppervlakkig, maar hij is mij wel altijd bijgebleven. Ik kwam hem soms wel tegen op fuiven,... maar had niet echt de behoefte contact te zoeken.

Nu onlangs kruisen onze paden elkaar, hij durfde niets zeggen en staarde mij heel de tijd aan. De jongen is een goede vriend van mijn broer, en enkele dagen na onze ontmoeting wist hij mijn broer te vertellen dat hij mij nog steeds leuk vind en niets durfde zeggen uit schrik iets verkeerd te zeggen.

Nu stel ik mij de vraag kan een jongen die me eigenlijk niet zo goed kent na 3 jaar nog steeds gevoelens voor me hebben ?

En die jongen is gekent als een heel sociaal type en kan goed overweg met de meisjes... maar bij mij klapt hij dan helemaal dicht en durft niets te zeggen?? :s

Ik zou hem nu graag wat beter leren kennen...maar weet niet echt wat doen?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

ja hoor, liefde doet soms gekke dingen. Die kan praatgrage types verlegen maken. En n verliefdheid van 3 jaar geleden kan geïdealiseerd zijn.
Maar asl het de vriend van je broer is, moet je toch wel in contact kunnen komen, begin met groeten en eens n vraag te stellen over dingen die ze gedaan hebben. En misschien wilt je broer wel helpen door hem wat vaker uit te nodigen als jij ook thuis bent
(Lees meer...)
11 jaar geleden
ja hoor hij kan nog gevoelens hebben na een periode stopt verliefdheid en komt er liefde in de plaats.

Zelfs de sociaalste jongen/meid ter wereld is wel eens verlegen. Dat heeft iedereen. Zelfs de grote sterren in hollywood die over heel de wereld optreden. Zij zijn ook soms verlegen.

Misschien kunnen jullie eens een praatje maken. Na een tijd zal hij bij jou openbloeien. Hij wil gewoon niks fout doen, of niks verkeerd zeggen omdat hij een oogje op je heeft. Om te beginnen kunnen jullie eens naar de film gaan. Dan heb je een onderwerp om over te praten en vallen er niet snel ongemakkelijke stiltes.Dit kan je allemaal vragen:

- Heb je die acteur/actrice al aan het werk gezien? In welke film?
- Wat verwacht je van de film?
-Kijk je wel meer dit soort genre?
- Wie zie je graag acteren
...
Je kan hem misschien meevragen?

Veel succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Jeetje! Wat spannend!
Leuk toch? En het geeft ook een goed gevoel dat iemand jou leuk vindt.
Maar kijk goed naar jezelf. Vind je hem echt leuk? Of vind je hem leuk omdat hij jou leuk vindt?
Denk aan jezelf en blijf vooral jezelf. Doe je niet anders voor, hij moet jou echt leuk vinden zoals je bent.
Probeer stapje voor stapje in contact met hem te komen, door inderdaad via je broer de groeten te doen of uit te pluizen bij je broer wanneer hij weer eens met hem afspreekt en waar.
Als je hem weer eens tegen komt probeer dan oogcontact met hem te krijgen, of zeg een keer terloops "hoi" tegen hem en loop weer door. (spannend ik weet het, maar gewoon een keer doen!) Dan weet hij dat je hem hebt opgemerkt.
Rustig aan doe het lekker op jou tempo. Als hij na 3 jaar nog steeds verliefd op je is heb je tijd zat, maar laat wel duidelijk merken dat je hem ook interessant vindt. Jongens pikken signalen niet zo snel op. Dus als je "hoi"zegt, lach dan lief naar hem. Succes en laat even weten hoe het gaat :) Liefs Lot
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ja hoor, iemand (zowel jongen als meisje, zowel man als vrouw) die algemeen gezien wordt als een sociaal iemand kan best verlegen zijn in de nabijheid van bepaalde personen.
Dat kan zijn in de nabijheid van iemand die bijvoorbeeld arrogant is maar dat kan evengoed zijn in de nabijheid van iemand waarvoor men onverwacht heftige emoties zoals verliefdheid voelt opwellen.

Het is dan alsof al onze natuurlijke vaardigheden tesamen beslissen om forfait te geven. Je vergeet bijvoorbeeld optimaal te ademen en dat op zich kan al genoeg zijn om onvoldoende uit je woorden te komen en tegelijk weet je jezelf geen natuurlijke houding meer te geven.
Dichtklappen en op de achtergrond blijven voelt voor velen dan als de veiligste manier aan, ook al besef je dat de ander dit totaal anders kan opvatten dan hetgeen je met je ware gevoelens zou willen tonen.
Sommige mensen gaan er ineens voluit voor maar worden dan ook vaak afgewezen omdat je daarmee de ander kan overweldigen.
Deze jongen heeft zo zijn eigen redenen om zich bij jou anders te gedragen als bij andere meisjes.
Aan jou nu om direct (bv. via grapje en knipoog) of indirect (bv. via jouw broer) uit te vissen hoe dat komt hé ;-)

In feite is dit een mooi signaal naar jou toe hoor. Deze jongen respecteert jouw privacy terwijl hij misschien wel het liefst van al dag en nacht met jou zou willen doorbrengen ;-)

Enfin, verder is het aan jou hoe je deze jongen beter wenst te leren kennen.
Besef gewoon dat je het elkaar makkelijker maakt als je er op humoristische, speelse wijze mee kan omgaan.
Je kan via jouw broer bijvoorbeeld uitvissen welke interesses deze jongen heeft.
Indien er geen gemeenschappelijke interesses zijn dan hou je het maar bij toevallige ontmoetingen want dan loop je toch snel vast met elkaar.
Indien er wel gemeenschappelijke interesses zijn dan kan je voorstellen om hieromtrent eens samen te komen.

Neem er je tijd voor om hem beter te leren kennen. Hij heeft blijkbaar héél véél geduld dus er kan ook voor hem nog een jaartje van gewone vriendschap bij ;-)

Liefs, Succes en Big Smile van me
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding