Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe verwijder ik veilig mijn externe harde schijf?

Ik heb net een nieuwe Acer externe harde schijf aangeschaft in slim formaat.

Mijn vraag gaat het over het loskoppelen, '''veilig verwijderen''. De schijf is in het scherm alleen zichtbaar bij ''deze computer''. Uitwerpen of veilig verwijderen is niet mogelijk?

Hoe koppel ik mijn USB los zonder schade op te lopen, of mag die er gewoon uitgetrokken worden?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Hardware
15K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je kunt eens de eigenschappen opvragen van de schijf. Indien XP: kies eigenschappen via snelmenu (rechtermuisknop) ,dan kies je tabblad hardware en dan weer "eigenschappen"voor de betreffende schijf. Dan kies je tabblad "beleidsinstellingen"en daar zie je dat (hoogstwaarschijnlijk) is ingesteld: "geoptimaliseerd voor snelle verwijdering").
In dat geval kun je gewoon de schijf loskoppelen, zonder op een icoom te hoeven klikken (dat icoon zal er dan ook niet zijn...)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Beleidsinstellingen worden niet weergeven bij mij, heb nog is goed gekeken maar er is echt nergens een uitwerp icoontje te vinden, ook niet via het snelmenu. Mag ik er nu van uitgaan dat het gewoon goed zit en ik de schijf gewoon eruit kan trekken?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
"uitwerpen" is iets anders, dat staat bijv. in het snelmenu van een CD-speler.... Aangezien externe harddisks bijna altijd "geoptimaliseerd zijn voor snelle verwijdering" kun je hem gewoon loskoppelen. De "gecontroleerde" loskoppeling mbv een icon is bedoeld voor opslagmedia (USB-stick's etc ) die werken met "cache", dit om te voorkomen dat medium niet is bijgewerkt met gegevens die nog in de cache staan. (Overigens krijg je altijd een foutmelding indien een aparaat incorrect verwijderd is).

Andere antwoorden (2)

je kunt op een klijn grijs met groen icoontje in de linker onderhoek van de taakbalk klikken, en dan veilig verwijderen. maar naar mijn idee levert het geen schade op als je hem eruit trekt, dat doe ik tenminste altijd, heb nognooit problemen gehad
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kan de harde schijf ook uitzetten, wanneer het icoontje voor 'veilig verwijderen' ontbreekt (wat volgens mij hier het geval is). Als hij uit staat, kan je hem er ook gewoon uithalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
de beste manier is ook de meest omslachtige, je computer helemaal uitzetten, schijf verwijderen en weer opnieuw opstarten. Dit is vooral de oplossing als je via veilig ontkoppelen meldingen krijgt dat de schijf in gebruik is en je de service niet kunt vinden / stoppen die de schijf gebruikt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding